Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Regeringen åbner for virksomheders brug af danskernes sundhedsdata

Flere virksomheder skal have adgang til danskerne sundhedsdata, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Danmark samler en lang række sundhedsdata om danske borger hver eneste dag. De data skal udnyttes bedre.

Det mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), der derfor er klar til at åbne mere op for adgangen til de data, så private virksomheder får større indsigt i oplysningerne.

Det skriver Børsen.

“Vi begynder at tage de reelle, helt konkrete skridt, som gør, at vores industri kan få bedre vækstpotentiale ud af sundhedsdata, og som i sidste ende kan give bedre behandlingsmuligheder,” siger erhvervsminister Simon Kollerup til avisen.

Læs også: Forskergruppe skal rette op på skæve algoritmer: "De metoder, som vi kender i dag, vil typisk gøre algoritmen lige dårlig for alle"

Meldingen kommer kort før regeringen fredag vil præsentere sin nye strategi for dansk life science-industrien frem mod 2023.

Overfor Børsen kommer erhvervsministeren ikke nærmere præcis hvilke data regeringen vil give virksomheder adgang til.

Efterspurgt af virksomheder

Hos erhvervsorganisationen DI har man i længere tid efterspurgt adgang til flere sundhedsdata.

"En stærk dansk sektor inden for sundhedsteknologi bør også være et område, hvor techambassadøren med den ny strategi i hånden kan løfte dansk eksport. Det kræver imidlertid også en forstærket indsats for at få internationale aftaler på området, for eksempel fælles aftaler om brugen af sundhedsdata til brug for bedre diagnostik, og bedre behandling af alvorlige sygdomme," sagde direktør for DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg, da regeringen fremlagde sin tech-strategi.

Læs mere her: DI advarer regeringen efter ny tech-strategi: Regulering af it-giganter må ikke blive dominerende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere