Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Regeringen åbner for virksomheders brug af danskernes sundhedsdata

Flere virksomheder skal have adgang til danskerne sundhedsdata, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Danmark samler en lang række sundhedsdata om danske borger hver eneste dag. De data skal udnyttes bedre.

Det mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), der derfor er klar til at åbne mere op for adgangen til de data, så private virksomheder får større indsigt i oplysningerne.

Det skriver Børsen.

“Vi begynder at tage de reelle, helt konkrete skridt, som gør, at vores industri kan få bedre vækstpotentiale ud af sundhedsdata, og som i sidste ende kan give bedre behandlingsmuligheder,” siger erhvervsminister Simon Kollerup til avisen.

Læs også: Forskergruppe skal rette op på skæve algoritmer: "De metoder, som vi kender i dag, vil typisk gøre algoritmen lige dårlig for alle"

Meldingen kommer kort før regeringen fredag vil præsentere sin nye strategi for dansk life science-industrien frem mod 2023.

Overfor Børsen kommer erhvervsministeren ikke nærmere præcis hvilke data regeringen vil give virksomheder adgang til.

Efterspurgt af virksomheder

Hos erhvervsorganisationen DI har man i længere tid efterspurgt adgang til flere sundhedsdata.

"En stærk dansk sektor inden for sundhedsteknologi bør også være et område, hvor techambassadøren med den ny strategi i hånden kan løfte dansk eksport. Det kræver imidlertid også en forstærket indsats for at få internationale aftaler på området, for eksempel fælles aftaler om brugen af sundhedsdata til brug for bedre diagnostik, og bedre behandling af alvorlige sygdomme," sagde direktør for DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg, da regeringen fremlagde sin tech-strategi.

Læs mere her: DI advarer regeringen efter ny tech-strategi: Regulering af it-giganter må ikke blive dominerende
IT-JOB

Netcompany

IT Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Finance Consultant – Digital (d/f/m)

Netcompany

Software Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Finance Consultant – Digital (d/f/m)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere