Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

USA åbner sikkerheds-sag mod Tesla: Skal undersøge computerspils-funktion i 580.000 elbiler

Amerikanske myndigheder har åbnet en formel sag mod Tesla. Sikkerhedsbekymringen kommer af, at der i 580.000 elbiler fra Tesla er mulighed for at spille computerspil via skærmen i kabinen.

De amerikanske myndigheder har åbnet en sag mod Tesla, hvor sikkerheden i 580.000 elbiler skal undersøges.

Bilerne har mulighed for at køre videospil på den store skærm midt i kabninen. Det er netop denne funktion, der får myndighederne til at løfte øjenbrynet, skriver Reuters.

Det nationale sikkerhedsorgan, The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), oplyser, at undersøgelser indebefatter en række biler af Tesla-modeller 3, S, X og Y solgt fra 2017 til 2022.

Denne funtion, der kaldes for "Passenger Play", har nemlig mulighed for at distrahere føreren og øge risikoen for at køre galt, lyder det fra sikkerhedsmyndigheden.

NHTSA oplyser, at man har fået "bekræftet at denne funktion har være tilgængelig siden december 2020 i Tesla Passenger Play-udstyrede biler." Inden da kunne man kun spille, når bilen holdt stille.

Overordnet set åbnes sagen, da videospil-funktionen er synlig fra førersædet og kan desuden aktiveres og benyttes derfra mens bilen kører, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere