Artikel top billede

Din (nyere) Tesla kan nu også plage naboerne med din hæmningsløse musiksmag

Tilhører du - som denne skribent - den del af befolkningen, der vil have registeret soundbokse som terrorvåben? I så fald er der dårligt nyt.

Tilhører du, som denne skribent, den del af befolkningen der vil have registeret soundbokse som et terrorvåben? I så fald er der dårligt nyt.

For med den seneste opdatering kan din nabos Tesla nu fungere som en ekstern højtaler. Det skriver The Verge.

Heldigvis ser det ud til at det kun er nyere Teslaer fra 2019 og frem, som får muligheden for at belemre sagesløse medborgere med ejerens musiksmag. Eller, som videoen nedenfor viser, bruge sin bil som megafon.

Tesla er kendt for at snige mere eller mindre nyttige opdateringer ind i deres biler.

En mulighed for at trække videooptagelser fra bilens mange kameraer i forbindelse med ulykker gør for eksempel sagsbehandlingen ved forsikringssager meget meget nemmere - mens muligheden for at se TikTok-videoer på skærmen nok ikke bringer vores civilisation meget videre.

Alvorlig baggrund for funktionen

Baggrunden for funktionen er dog lidt mere alvorlig. For med de stadig mere stille elbiler kan det være et problem for fodgængere at være tilstrækkeligt opmærksomme på bilerne. Eksterne højtalere kan derfor bruges til at udsende advarselssignaler.

Computerworld anbefaler selvfølgelig Van Halens 'Jump' eller 'Walk This Way' med Run-D.M.C., som en oplagt advarselsmusik til eventuelle bløde trafikkanter, der kommer for tæt på.

Og til ejere af eventuelle soundbokse kan vi oplyse, at der findes et solidt alternativ, som også bringer musik ud på offentlige steder.