Artikel top billede

I morgen er det slut med at bruge denne ikoniske telefon

Fra 4. januar er der ikke længere nogen garanti for, at du vil være i stand til at gennemføre opkald, sende sms-beskeder eller kontakte alarmcentralen fra en række populære ældre telefoner.

Blackberry var en af 00’erne mest brugte og højest elskede telefoner, men fra og med 4. januar i år vil Blackberry ikke længere garantere, at en række af selskabets mest populære enheder virker.

Ifølge Blackberry vil telefoner og tablets, der anvender styresystemerne Blackberry 10, Blackberry 7.1 eller tidligere samt Blackberry PlayBoook ikke længere fungere pålideligt efter 4. januar.

Det betyder dog samtidig, at nyere Blackberry-telefoner, der er udstyret med Android-systesystemet, ikke er omfattet af udmeldingen.

Opkald og sms-beskeder kan være påvirket

Selskabet oplyser, at uanset om du er på wifi eller mobildata, så vil der ikke længere være nogen garanti for, at du kan foretage telefonopkald, send tekstbeskeder, bruge data eller sågar kalde til alarmcentralen.

Det var det canadiske tech-firma RIM (Research In Motion) der oprindelig stod bag Blackberry-telefonerne, der var blandt de første smartphones på markedet.

Telefonerne udmærkede sig især ved at have et fuldt qwerty-tastatur, der betød at de i modsætning til de fleste andre telefoner dengang var gode e-mail-maskiner og samtidig lovede Blackberry sine kunder tårnhøj sikkerhed.

Sad på halvdelen af markedet

I en periode sad Blackberry på 50 procent af det amerikanske marked, men ligesom finske Nokia oplevede selskabet, at lanceringen af Apples iPhone ændrede markedet totalt.

Senest den kinesiske smartphone-producent TLC produceret telefoner under Blackberry-navnet, men for to år siden meddelt den kinesiske producent, at den ville indstille produktionen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere