Artikel top billede

I morgen er det slut med at bruge denne ikoniske telefon

Fra 4. januar er der ikke længere nogen garanti for, at du vil være i stand til at gennemføre opkald, sende sms-beskeder eller kontakte alarmcentralen fra en række populære ældre telefoner.

Blackberry var en af 00’erne mest brugte og højest elskede telefoner, men fra og med 4. januar i år vil Blackberry ikke længere garantere, at en række af selskabets mest populære enheder virker.

Ifølge Blackberry vil telefoner og tablets, der anvender styresystemerne Blackberry 10, Blackberry 7.1 eller tidligere samt Blackberry PlayBoook ikke længere fungere pålideligt efter 4. januar.

Det betyder dog samtidig, at nyere Blackberry-telefoner, der er udstyret med Android-systesystemet, ikke er omfattet af udmeldingen.

Opkald og sms-beskeder kan være påvirket

Selskabet oplyser, at uanset om du er på wifi eller mobildata, så vil der ikke længere være nogen garanti for, at du kan foretage telefonopkald, send tekstbeskeder, bruge data eller sågar kalde til alarmcentralen.

Det var det canadiske tech-firma RIM (Research In Motion) der oprindelig stod bag Blackberry-telefonerne, der var blandt de første smartphones på markedet.

Telefonerne udmærkede sig især ved at have et fuldt qwerty-tastatur, der betød at de i modsætning til de fleste andre telefoner dengang var gode e-mail-maskiner og samtidig lovede Blackberry sine kunder tårnhøj sikkerhed.

Sad på halvdelen af markedet

I en periode sad Blackberry på 50 procent af det amerikanske marked, men ligesom finske Nokia oplevede selskabet, at lanceringen af Apples iPhone ændrede markedet totalt.

Senest den kinesiske smartphone-producent TLC produceret telefoner under Blackberry-navnet, men for to år siden meddelt den kinesiske producent, at den ville indstille produktionen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere