Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Samsung advarer: Stor kinesisk nedlukning kan ramme mikrochip-forsyninger

En stor kinesisk nedlukning kan ramme de globale forsyningskæder og gå føre til forsinkelser i leveringen af mikro-chip, advarer en række store producenter.

Verden har gennem de seneste år været plaget af en akut mangel på mikrochips, hvilket har ramt alt fra produktionen af spillekonsoller til nye biler.

Men nu kan en ny corona-nedlukning i den kinesiske storby Xian føre til nye forsyningsproblemer, lyder advarslen ifølge nyhedsbureauet Reuters fra chipproduenterne Samsung Electronics og Micron Technology.

Helt konkret advarer Micron Technology om, at nedlukningerne kan føre til forsinkelser i leveringen af DDRAM-chip, der blandt andet bliver brugt i mange datacentre, hvilket kan være med til at bidrage til et øget samlet pres på de globale forsyningskæder.

Massiv nedlukning

Kina har siden covid-19-udbruddet i Wuhan i 2020, der startede pandemien, haft held til at holde sygdommen ud af landet. Men Xian er i øjeblikket ramt af det største siden 2020, og i øjeblikket er der registreret 1100 tilfælde sygdommen i byen.

Nedlukningen betyder at de fleste af byens borgere i øjeblikket kun må forlade deres hjem hver anden dag for at foretage indkøb

Samsung Electronics fabrik i Xian står for mere end 15 procent af den globale produktion af NAND-chips, men den koreanske gigant oplyser, at chipfabrikken i Xian indtil videre vil fortsætte driften uden større forstyrrelser.

Samtidig advarer Samsung Electronics dog også om, at det kan føre til en mindre nedgang i produktionsoutputtet, hvis der ikke kommer kontrol over pandemi-situationen.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere