Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Samsung advarer: Stor kinesisk nedlukning kan ramme mikrochip-forsyninger

En stor kinesisk nedlukning kan ramme de globale forsyningskæder og gå føre til forsinkelser i leveringen af mikro-chip, advarer en række store producenter.

Verden har gennem de seneste år været plaget af en akut mangel på mikrochips, hvilket har ramt alt fra produktionen af spillekonsoller til nye biler.

Men nu kan en ny corona-nedlukning i den kinesiske storby Xian føre til nye forsyningsproblemer, lyder advarslen ifølge nyhedsbureauet Reuters fra chipproduenterne Samsung Electronics og Micron Technology.

Helt konkret advarer Micron Technology om, at nedlukningerne kan føre til forsinkelser i leveringen af DDRAM-chip, der blandt andet bliver brugt i mange datacentre, hvilket kan være med til at bidrage til et øget samlet pres på de globale forsyningskæder.

Massiv nedlukning

Kina har siden covid-19-udbruddet i Wuhan i 2020, der startede pandemien, haft held til at holde sygdommen ud af landet. Men Xian er i øjeblikket ramt af det største siden 2020, og i øjeblikket er der registreret 1100 tilfælde sygdommen i byen.

Nedlukningen betyder at de fleste af byens borgere i øjeblikket kun må forlade deres hjem hver anden dag for at foretage indkøb

Samsung Electronics fabrik i Xian står for mere end 15 procent af den globale produktion af NAND-chips, men den koreanske gigant oplyser, at chipfabrikken i Xian indtil videre vil fortsætte driften uden større forstyrrelser.

Samtidig advarer Samsung Electronics dog også om, at det kan føre til en mindre nedgang i produktionsoutputtet, hvis der ikke kommer kontrol over pandemi-situationen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere