Artikel top billede

Mærsk investerer 335 millioner kroner i fynsk robotfirma

Fynske Blue Ocean Robotics har fået en investering på et trecifret millionbeløb fra Mærsks Holding-selskab, A.P Møller Holding.

Mærsks holding-selskab, A.P Møller Holding, har investeret intet mindre end 335 millioner kroner i det fynske robotfirma Blue Ocean Robotics.

Det skriver Børsen.

Investeringen betyder ifølge Børsen, at Blue Ocean Robots nu er værdisat til 2,05 milliarder kroner.

”Vi er mange i Blue Ocean Robotics, der har en fortid med samarbejdet med A.P. Møller i 90’erne og slut 80’erne. Det, at de nu vender tilbage til robotindustrien, er ekstremt positivt. Samtidig er det godt, at de er en langsigtet investor. Det gør dem til en værdifuld partner på lang sigt,” siger Claus Risager, direktør for Blue Ocean Robotics til Børsen.

Har tyvedoblet salget

Det fynske robotselskab har 225 ansatte og en omsætning på 200 millioner kroner, og ifølge Børsen har selskabet tyvedoblet sit salg siden 2018.

Claus Risager oplyser til Børsen, at selskabet sigter efter enten en børsnotering eller et salg.

Blue Ocean Robotics er en del af den såkaldte robotklynge i Odense, og Claus Risager har tidligere forklaret til Computerworld, at selskabet har bygget en platform, der gør det muligt at bygge en masse vidt forskellige robotter.

I interviewet omtaler han Blue Ocean Robotics som ”a robot venture factory.”

”Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder,” sagde han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere