Artikel top billede

Mærsk investerer 335 millioner kroner i fynsk robotfirma

Fynske Blue Ocean Robotics har fået en investering på et trecifret millionbeløb fra Mærsks Holding-selskab, A.P Møller Holding.

Mærsks holding-selskab, A.P Møller Holding, har investeret intet mindre end 335 millioner kroner i det fynske robotfirma Blue Ocean Robotics.

Det skriver Børsen.

Investeringen betyder ifølge Børsen, at Blue Ocean Robots nu er værdisat til 2,05 milliarder kroner.

”Vi er mange i Blue Ocean Robotics, der har en fortid med samarbejdet med A.P. Møller i 90’erne og slut 80’erne. Det, at de nu vender tilbage til robotindustrien, er ekstremt positivt. Samtidig er det godt, at de er en langsigtet investor. Det gør dem til en værdifuld partner på lang sigt,” siger Claus Risager, direktør for Blue Ocean Robotics til Børsen.

Har tyvedoblet salget

Det fynske robotselskab har 225 ansatte og en omsætning på 200 millioner kroner, og ifølge Børsen har selskabet tyvedoblet sit salg siden 2018.

Claus Risager oplyser til Børsen, at selskabet sigter efter enten en børsnotering eller et salg.

Blue Ocean Robotics er en del af den såkaldte robotklynge i Odense, og Claus Risager har tidligere forklaret til Computerworld, at selskabet har bygget en platform, der gør det muligt at bygge en masse vidt forskellige robotter.

I interviewet omtaler han Blue Ocean Robotics som ”a robot venture factory.”

”Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder,” sagde han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere