Artikel top billede

Podcast: Iskold horror på Svalbard

The White Vault er en velproduceret og spændende podcast, hvor man gennem efterladte dokumenter og lydklip følger en flok indesneede forskere på en forladt arktisk base, der ikke er så forladt endda.

Før jul oplevede mange herhjemme som bekendt temperaturer på minus 10-15 grader Celsius, hvilket jo efter normaldanske forhold er en kende til den kølige side.

Den slags er imidlertid hverdagskost gennem hele den rasende hårde vinter på den norske ø-gruppe Svalbard, hvor podcasten The White Vault starter.

Langt de fleste podcasts er orienteret omkring et faktuelt emne og/eller om værter, der snakker derudaf. Sådan er det ikke med The White Vault, der er ren fiktion.

Gennem de første to sæsoner handler den om en lille håndfuld forskere, der midt om vinteren er sendt til en forskningsstation i Svalbards ødemark for at reparere en defekt radiosender.

De finder dog hurtigt ud af, at her ikke kun er tale om noget så banalt som en ledning, der er blæst ned. Samtidig forhindrer en voldsom storm holdet i at drage tilbage til civilisationen.

Det viser sig også, at de ikke er helt alene derude.

Mere skal ikke afsløres her. Men eftersom man følger deltagerne gennem efterladte dokumenter og lydklip fanger lytteren hurtigt, at tingene før eller siden begynder at skride for alvor.

The White Vault er godt skruet sammen, velproduceret og enormt stemningsfuld. Deltagerne på holdet er en særdeles blandet flok med vidt forskellig personlighed og etnicitet og – når man har hørt et par afsnit – meget nemme at skelne fra hinanden.

Podcasten har fået meget ros og er helt basalt fængende og rigtig god underholdning i horrorgenren.

The White Vault kører p.t. på femte sæson, kommer undervejs godt rundt på kloden og kan vel bedst betegnes som en audiovisuel blanding mellem The Blair Witch Project, Alien, The Thing og – ja – stort set en hvilken som helst historie, hvor en flok uheldige mennesker indser, at de er nødt til at kæmpe for deres liv på egen hånd.

Seriens skabere har for øvrigt også produceret flere andre podcastserier, ligesom man kan købe merchandise eller få adgang til eksklusive episoder på seriens hjemmeside eller via Patreon.

Titel: The White Vault / Kan findes på de fleste podcasttjenester
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere