Artikel top billede

(Foto: Photo by Science in HD on Unsplash)

Softwareopdatering til supercomputer gik galt - universitet mister sikkerhedskopi med 77 terabyte forskningsdata

En fejlagtig softwareopdatering fra Hewlett-Packard Enterprise betyder, at et universitet er kommet til at slette en sikkerhedskopi med intet mindre end 77 terabyte forskningsdata.

Ups.

Universitetet i den japanske storby Kyoto mistede før jul 77 terabyte forskningsdata på grund af en fejl i et backupsystem til en supercomputer fra Hewlett-Packard Enterprise (HPE).

34 millioner filer med vigtige videnskabelige data kan nu være tabt for evigt.

Det skriver mediet Bleeping Computer

Uheldet fandt sted i forbindelse med en oprydning, hvor et script skulle fjerne gamle logfiler.

Men i stedet for at fjerne de gamle logfiler kom scriptet til at slette dele af backupen, og indtil videre er det blevet fastslået, at det er umuligt at gendanne slettede data fra fire ud af de 14 berørte forskningsgrupper.

Fejlagtig software-opdatering

Hændelsen kan angiveligt knyttes til en fejlagtig softwareopdatering fra HPE, der er leverandører til universitetets supercomputere, og ifølge en redegørelse lægger HPE sig da også fladt ned og erkender, at selskabet er 100 procent ansvarlige for hændelsen.

Universitetet har som konsekvens af uheldet måtte droppe sine backup-systemer i en periode, fordi universitetet vil forhindre lignende uheld i at ske.

Det ventes dog ifølge Bleeping Computer, at et nyt system vil være å på plads i løbet af januar.

Det japanske universitet oplyser, at 14 akademiske forskningsgrupper er berørt af uheldet, men nævnet ikke præcis, hvilken slags forskning, der er ramt.

Universitetet i Kyoto er en af Japans vigtigste forskningsinstitutioner og beskæftiger sig blandt andet med biologi, farmakologi, immunologi og fysik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere