Artikel top billede

(Foto: Photo by Science in HD on Unsplash)

Softwareopdatering til supercomputer gik galt - universitet mister sikkerhedskopi med 77 terabyte forskningsdata

En fejlagtig softwareopdatering fra Hewlett-Packard Enterprise betyder, at et universitet er kommet til at slette en sikkerhedskopi med intet mindre end 77 terabyte forskningsdata.

Ups.

Universitetet i den japanske storby Kyoto mistede før jul 77 terabyte forskningsdata på grund af en fejl i et backupsystem til en supercomputer fra Hewlett-Packard Enterprise (HPE).

34 millioner filer med vigtige videnskabelige data kan nu være tabt for evigt.

Det skriver mediet Bleeping Computer

Uheldet fandt sted i forbindelse med en oprydning, hvor et script skulle fjerne gamle logfiler.

Men i stedet for at fjerne de gamle logfiler kom scriptet til at slette dele af backupen, og indtil videre er det blevet fastslået, at det er umuligt at gendanne slettede data fra fire ud af de 14 berørte forskningsgrupper.

Fejlagtig software-opdatering

Hændelsen kan angiveligt knyttes til en fejlagtig softwareopdatering fra HPE, der er leverandører til universitetets supercomputere, og ifølge en redegørelse lægger HPE sig da også fladt ned og erkender, at selskabet er 100 procent ansvarlige for hændelsen.

Universitetet har som konsekvens af uheldet måtte droppe sine backup-systemer i en periode, fordi universitetet vil forhindre lignende uheld i at ske.

Det ventes dog ifølge Bleeping Computer, at et nyt system vil være å på plads i løbet af januar.

Det japanske universitet oplyser, at 14 akademiske forskningsgrupper er berørt af uheldet, men nævnet ikke præcis, hvilken slags forskning, der er ramt.

Universitetet i Kyoto er en af Japans vigtigste forskningsinstitutioner og beskæftiger sig blandt andet med biologi, farmakologi, immunologi og fysik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere