Artikel top billede

Første tal bekræfter det du nok havde anet: AMD’s nye 64-core bæst er et performance-monster

AMD’s kommende top-processor til serverbrug gemmer på 64 rå regnekerner og en vis X-faktor.

AMD holder ikke igen i våbenkapløbet med Intel, og det gælder særligt i spillet om server-markedet hvor antallet af kerner, strømforbrug og båndbredde er afgørende faktorer.

Udviklingen til den eksisterende Milan-generation af CPU’er fra selskabet, døbt Milan-X, er bygger videre på den tidligere topmodels 64 kerner men udstyres nu med tre gange mere Level 3 cache bygget ind i processoren.

Denne sikrer en højere båndbredde de enkelte regnekerner imellem, en afgørende fordel i en række opgaver.

Det ses i de første lækkede tests af en EPYC 7773X, en arvtager til den tidligere topmodel EPYC 7742, som ligeledes byder på 64 regnekerner, men altså må nøjes med 256 megabyte cache mod 768 megabyte i den nye model.

EPYC 7773X gør da også rent bord i sine første resultat i benchmark-programmet CPU-Z, hvor den rammer 29.669 point – en ny rekord for kategorien.

Her noterer netmediet Wccftech, at processoren allerede er at finde i handlen i den kinesiske nethandel, hvor e-taileren Taobao fører processoren for et relativt lavt beløb på 18.000 yuan, svarende til omkring 18.500 kroner.

Her påpeger mediet, at der med al sandsynlighed er tale om såkaldte ES-processorer, som ikke er endelige og driftsikre modeller. Den endelige pris forventes at lande omkring det dobbelte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere