Artikel top billede

Første tal bekræfter det du nok havde anet: AMD’s nye 64-core bæst er et performance-monster

AMD’s kommende top-processor til serverbrug gemmer på 64 rå regnekerner og en vis X-faktor.

AMD holder ikke igen i våbenkapløbet med Intel, og det gælder særligt i spillet om server-markedet hvor antallet af kerner, strømforbrug og båndbredde er afgørende faktorer.

Udviklingen til den eksisterende Milan-generation af CPU’er fra selskabet, døbt Milan-X, er bygger videre på den tidligere topmodels 64 kerner men udstyres nu med tre gange mere Level 3 cache bygget ind i processoren.

Denne sikrer en højere båndbredde de enkelte regnekerner imellem, en afgørende fordel i en række opgaver.

Det ses i de første lækkede tests af en EPYC 7773X, en arvtager til den tidligere topmodel EPYC 7742, som ligeledes byder på 64 regnekerner, men altså må nøjes med 256 megabyte cache mod 768 megabyte i den nye model.

EPYC 7773X gør da også rent bord i sine første resultat i benchmark-programmet CPU-Z, hvor den rammer 29.669 point – en ny rekord for kategorien.

Her noterer netmediet Wccftech, at processoren allerede er at finde i handlen i den kinesiske nethandel, hvor e-taileren Taobao fører processoren for et relativt lavt beløb på 18.000 yuan, svarende til omkring 18.500 kroner.

Her påpeger mediet, at der med al sandsynlighed er tale om såkaldte ES-processorer, som ikke er endelige og driftsikre modeller. Den endelige pris forventes at lande omkring det dobbelte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere