Artikel top billede

Første tal bekræfter det du nok havde anet: AMD’s nye 64-core bæst er et performance-monster

AMD’s kommende top-processor til serverbrug gemmer på 64 rå regnekerner og en vis X-faktor.

AMD holder ikke igen i våbenkapløbet med Intel, og det gælder særligt i spillet om server-markedet hvor antallet af kerner, strømforbrug og båndbredde er afgørende faktorer.

Udviklingen til den eksisterende Milan-generation af CPU’er fra selskabet, døbt Milan-X, er bygger videre på den tidligere topmodels 64 kerner men udstyres nu med tre gange mere Level 3 cache bygget ind i processoren.

Denne sikrer en højere båndbredde de enkelte regnekerner imellem, en afgørende fordel i en række opgaver.

Det ses i de første lækkede tests af en EPYC 7773X, en arvtager til den tidligere topmodel EPYC 7742, som ligeledes byder på 64 regnekerner, men altså må nøjes med 256 megabyte cache mod 768 megabyte i den nye model.

EPYC 7773X gør da også rent bord i sine første resultat i benchmark-programmet CPU-Z, hvor den rammer 29.669 point – en ny rekord for kategorien.

Her noterer netmediet Wccftech, at processoren allerede er at finde i handlen i den kinesiske nethandel, hvor e-taileren Taobao fører processoren for et relativt lavt beløb på 18.000 yuan, svarende til omkring 18.500 kroner.

Her påpeger mediet, at der med al sandsynlighed er tale om såkaldte ES-processorer, som ikke er endelige og driftsikre modeller. Den endelige pris forventes at lande omkring det dobbelte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere