Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

Her er de tre største malware-trusler mod Linux lige nu

Især de mange små IoT-enheder er for tiden hovedmål for hackere, der går efter Linux. Her er de tre største malware-typer rettet mod Linux lige nu.

Især tre malware-familier er for tiden rettet mod Linux.

Sådan lyder det fra it-sikkerhedsselskabet CrowdStrike, som har kigget nærmere på omfanget af malware, som er særligt rettet mod Linux.

Ifølge selskabet steg omfanget af malware mod Linux med hele 35 procent i 2021.

Og de tre største malware-familier - der tilsammen står for mere end 22 procent af samtlige trusler mod Linux - er XorDDoS, Mirai og Mozi.

Især Mozi er under kraftig fremmarch. CrowdStrike har således noteret mere end 10 gange så mange malware-samples baseret på Mozi i 2021 i forhold til 2020.

Ifølge CrowdStrike er årsagen til den kraftigt vækst tydelig. Den skyldes nemlig, at IoT er under kraftigt vækst i disse år.

Langt størstedelen af verdens cloud infrastruktur og servere kører i dag med Linux.

“Med forskellige Linux builds og distributioner i hjertet af cloud-infrastruktur, mobil og IoT, udgør Linux en massiv mulighed for trussels-aktører,” lyder det fra CrowdStrike.

Du kan læse mere hos CrowdStrike her.
IT-JOB

Arbejdernes Landsbank

IT-drifts- og supporttekniker

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

IT & Co ApS

IT-tekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere