Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

Her er de tre største malware-trusler mod Linux lige nu

Især de mange små IoT-enheder er for tiden hovedmål for hackere, der går efter Linux. Her er de tre største malware-typer rettet mod Linux lige nu.

Især tre malware-familier er for tiden rettet mod Linux.

Sådan lyder det fra it-sikkerhedsselskabet CrowdStrike, som har kigget nærmere på omfanget af malware, som er særligt rettet mod Linux.

Ifølge selskabet steg omfanget af malware mod Linux med hele 35 procent i 2021.

Og de tre største malware-familier - der tilsammen står for mere end 22 procent af samtlige trusler mod Linux - er XorDDoS, Mirai og Mozi.

Især Mozi er under kraftig fremmarch. CrowdStrike har således noteret mere end 10 gange så mange malware-samples baseret på Mozi i 2021 i forhold til 2020.

Ifølge CrowdStrike er årsagen til den kraftigt vækst tydelig. Den skyldes nemlig, at IoT er under kraftigt vækst i disse år.

Langt størstedelen af verdens cloud infrastruktur og servere kører i dag med Linux.

“Med forskellige Linux builds og distributioner i hjertet af cloud-infrastruktur, mobil og IoT, udgør Linux en massiv mulighed for trussels-aktører,” lyder det fra CrowdStrike.

Du kan læse mere hos CrowdStrike her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere