Artikel top billede

5G-udrulning risikerer at føre til katastrofal luftfartskrise om mindre end 36 timer i USA

Direktører for flere store amerikanske flyselskaber advarede mandag om en forestående "katastrofal" luftfartskrise om mindre end 36 timer, når AT&T og Verizon skal implementere ny 5G-tjeneste.

Flere direktører for store amerikanske flyselskaber råber vagt i gevær over en udrulning af en ny 5G-service.

Det er så kritisk, at de mandag advarer om en forestående "katastrofal" luftfartskrise om mindre end 36 timer, når AT&T og Verizon skal implementere ny 5G-tjeneste.

Det skriver Reuters.

I et fællesbrev advarer flyselskaberne om, at en ny 'C-Band 5G-tjeneste', der skulle sættes i drift onsdag, risikerer at holde store fly på jorden og "potentielt kunne strande titusindvis af amerikanere i udlandet" og forårsage "kaos" for amerikanske flyvninger.

Bag brevet er topchefer for American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines og andre.

Federal Aviation Administration har advaret om, at potentiel interferens kan påvirke følsomme flyinstrumenter som eksempelvis højdemålere og betydeligt hæmme operationer med lav sigtbarhed.

"Det betyder, at på en dag som i går vil mere end 1.100 flyvninger og 100.000 passagerer blive udsat for aflysninger, omdirigeringer eller forsinkelser," advarer de i brevet.

Alene United Airlines advarer separat om, at problemet kan påvirke mere end 15.000 af dets flyvninger og 1,25 millioner passagerer.

Flyselskaber overvejede sent mandag, om de skulle begynde at aflyse nogle internationale flyvninger, der er planlagt til at ankomme til USA på onsdag.

AT&T og Verizon, som vandt næsten hele C-Band-spektret i en auktion på 80 milliarder dollar sidste år, er blevet enige om at etablere bufferzoner omkring 50 lufthavne for at reducere interferensrisici, herunder andre skridt der skal reducere potentiel interferens.

Flyselskaberne anmoder dog om, at mens 5G sagtens kan implementeres overalt i landet, må det ikke være inden for 3,2 kilometer af lufthavnens landingsbaner for en række vigtige lufthavne.

Verizon og AT&T afviste kommentarer mandag. De hævder, at C-Band 5G er blevet implementeret med succes i omkring 40 andre lande uden problemer med luftfartsinterferens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?