Artikel top billede

5G-udrulning risikerer at føre til katastrofal luftfartskrise om mindre end 36 timer i USA

Direktører for flere store amerikanske flyselskaber advarede mandag om en forestående "katastrofal" luftfartskrise om mindre end 36 timer, når AT&T og Verizon skal implementere ny 5G-tjeneste.

Flere direktører for store amerikanske flyselskaber råber vagt i gevær over en udrulning af en ny 5G-service.

Det er så kritisk, at de mandag advarer om en forestående "katastrofal" luftfartskrise om mindre end 36 timer, når AT&T og Verizon skal implementere ny 5G-tjeneste.

Det skriver Reuters.

I et fællesbrev advarer flyselskaberne om, at en ny 'C-Band 5G-tjeneste', der skulle sættes i drift onsdag, risikerer at holde store fly på jorden og "potentielt kunne strande titusindvis af amerikanere i udlandet" og forårsage "kaos" for amerikanske flyvninger.

Bag brevet er topchefer for American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines og andre.

Federal Aviation Administration har advaret om, at potentiel interferens kan påvirke følsomme flyinstrumenter som eksempelvis højdemålere og betydeligt hæmme operationer med lav sigtbarhed.

"Det betyder, at på en dag som i går vil mere end 1.100 flyvninger og 100.000 passagerer blive udsat for aflysninger, omdirigeringer eller forsinkelser," advarer de i brevet.

Alene United Airlines advarer separat om, at problemet kan påvirke mere end 15.000 af dets flyvninger og 1,25 millioner passagerer.

Flyselskaber overvejede sent mandag, om de skulle begynde at aflyse nogle internationale flyvninger, der er planlagt til at ankomme til USA på onsdag.

AT&T og Verizon, som vandt næsten hele C-Band-spektret i en auktion på 80 milliarder dollar sidste år, er blevet enige om at etablere bufferzoner omkring 50 lufthavne for at reducere interferensrisici, herunder andre skridt der skal reducere potentiel interferens.

Flyselskaberne anmoder dog om, at mens 5G sagtens kan implementeres overalt i landet, må det ikke være inden for 3,2 kilometer af lufthavnens landingsbaner for en række vigtige lufthavne.

Verizon og AT&T afviste kommentarer mandag. De hævder, at C-Band 5G er blevet implementeret med succes i omkring 40 andre lande uden problemer med luftfartsinterferens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere