Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: NATO / NIDS/NATO Multimedia Library)

Efter hacker-angreb på Ukraines stat: NATO skal bistår Ukraine med datasikkerhed

NATO og Ukraine indgår i al hast en aftale om, at NATO bistår det hacker-ramte land med datasikkerhed. Aftalen blev underskrveet mandag, og sker mens 100.000 rusiiske soldater står kampklar ved den ukrainske grænse.

Mandag underskev NATO-medlemslande og Ukraine en aftale om, at NATO skal bistå Ukraine med datatsikkerhed. Aftalen kommer kort efter, at Ukraine i sidste uge oplevede et angreb på den ukrainske regerings statshjemmesider.

Eksperter fra NATO og organisationens medlemslande er allerede på plads og samarbejder med Ukraine om at håndtere det seneste angreb, skriver det norske medie digi.no, som citerer NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

"Med denne fornyede aftale vil vi udvide vores samarbejde med Ukraine for at støtte dem i at modernisere landets informationsteknologi og kommunikationstjenester," siger Ludwig Decamps, leder af NATOs kontor for information og kommunikation.

Det nye samarbejde medhører at Ukraine får adgang til NATO's platform, hvor eksperter fra de 30 medlemslande deler information om skadeligt software.

Desuden kan uddannelse af ukrainsk personlae indenfor området også være på tale.

Den hovedmistænkte for angrebet på hackerangrebet på Ukraine er naboen Rusland, som lige nu har cirka 100.000 soldater stående ved den urainske grænse.

Søndag meldte ukrainske myndigheder ud, at man havde beviser for, at Rusland står bag angrebet, som lukkede statsmyndighedernes hjemmesider ned, og skiftede indholdet ud med teksten:

"Ukrainere! Alle jeres personlige data er blevet uploadet til det offentlige netværk. (...) Alle data på din computer bliver slettet og vil ikke kunne gendannes. Alle oplysninger om dig er blevet offentlige, frygt og forvent det værste."

Den russiske regering nægter sig skyldig i anklagerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere