Artikel top billede

(Foto: NATO / NIDS/NATO Multimedia Library)

Efter hacker-angreb på Ukraines stat: NATO skal bistår Ukraine med datasikkerhed

NATO og Ukraine indgår i al hast en aftale om, at NATO bistår det hacker-ramte land med datasikkerhed. Aftalen blev underskrveet mandag, og sker mens 100.000 rusiiske soldater står kampklar ved den ukrainske grænse.

Mandag underskev NATO-medlemslande og Ukraine en aftale om, at NATO skal bistå Ukraine med datatsikkerhed. Aftalen kommer kort efter, at Ukraine i sidste uge oplevede et angreb på den ukrainske regerings statshjemmesider.

Eksperter fra NATO og organisationens medlemslande er allerede på plads og samarbejder med Ukraine om at håndtere det seneste angreb, skriver det norske medie digi.no, som citerer NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

"Med denne fornyede aftale vil vi udvide vores samarbejde med Ukraine for at støtte dem i at modernisere landets informationsteknologi og kommunikationstjenester," siger Ludwig Decamps, leder af NATOs kontor for information og kommunikation.

Det nye samarbejde medhører at Ukraine får adgang til NATO's platform, hvor eksperter fra de 30 medlemslande deler information om skadeligt software.

Desuden kan uddannelse af ukrainsk personlae indenfor området også være på tale.

Den hovedmistænkte for angrebet på hackerangrebet på Ukraine er naboen Rusland, som lige nu har cirka 100.000 soldater stående ved den urainske grænse.

Søndag meldte ukrainske myndigheder ud, at man havde beviser for, at Rusland står bag angrebet, som lukkede statsmyndighedernes hjemmesider ned, og skiftede indholdet ud med teksten:

"Ukrainere! Alle jeres personlige data er blevet uploadet til det offentlige netværk. (...) Alle data på din computer bliver slettet og vil ikke kunne gendannes. Alle oplysninger om dig er blevet offentlige, frygt og forvent det værste."

Den russiske regering nægter sig skyldig i anklagerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?