Artikel top billede

(Foto: NATO / NIDS/NATO Multimedia Library)

Efter hacker-angreb på Ukraines stat: NATO skal bistår Ukraine med datasikkerhed

NATO og Ukraine indgår i al hast en aftale om, at NATO bistår det hacker-ramte land med datasikkerhed. Aftalen blev underskrveet mandag, og sker mens 100.000 rusiiske soldater står kampklar ved den ukrainske grænse.

Mandag underskev NATO-medlemslande og Ukraine en aftale om, at NATO skal bistå Ukraine med datatsikkerhed. Aftalen kommer kort efter, at Ukraine i sidste uge oplevede et angreb på den ukrainske regerings statshjemmesider.

Eksperter fra NATO og organisationens medlemslande er allerede på plads og samarbejder med Ukraine om at håndtere det seneste angreb, skriver det norske medie digi.no, som citerer NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg.

"Med denne fornyede aftale vil vi udvide vores samarbejde med Ukraine for at støtte dem i at modernisere landets informationsteknologi og kommunikationstjenester," siger Ludwig Decamps, leder af NATOs kontor for information og kommunikation.

Det nye samarbejde medhører at Ukraine får adgang til NATO's platform, hvor eksperter fra de 30 medlemslande deler information om skadeligt software.

Desuden kan uddannelse af ukrainsk personlae indenfor området også være på tale.

Den hovedmistænkte for angrebet på hackerangrebet på Ukraine er naboen Rusland, som lige nu har cirka 100.000 soldater stående ved den urainske grænse.

Søndag meldte ukrainske myndigheder ud, at man havde beviser for, at Rusland står bag angrebet, som lukkede statsmyndighedernes hjemmesider ned, og skiftede indholdet ud med teksten:

"Ukrainere! Alle jeres personlige data er blevet uploadet til det offentlige netværk. (...) Alle data på din computer bliver slettet og vil ikke kunne gendannes. Alle oplysninger om dig er blevet offentlige, frygt og forvent det værste."

Den russiske regering nægter sig skyldig i anklagerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere