Artikel top billede

Nuppet: Virtuel guide til bortførte skatte

En ny guidet tur på British Museum fortæller historierne om nogle af de museumsgenstande, der blev hjembragt, og ikke altid med befolkningernes vilje.

I halvandet år sneg en gruppe mennesker på hemmelig mission sig rundt på et af verdens mest berømte museer – men det var ikke kunsttyve eller politiske aktivister på udkig efter en politisk ukorrekt statue at hælde maling på.

Det var historikere, kunstnere og augmented reality (AR)-designere med ét mål for øje – de ville lave en uofficiel tur rundt på British Museum for de mennesker, hvis kulturarv har fået bragt deres kulturarv til England.

Det blev til The Unfiltered History Tour. En rundvisning der lader seeren blive klogere hjemme i sofaen, i bussen eller hvor det nu passer bedst.

Besøgende på British Museum kan endda bruge et særligt filter til Instagram og få en AR -oplevelse, når filteret trækker de forskellige museumsgenstande tilbage til deres hjemlande og fortæller om den sammenhæng, de kommer fra, og hvad deres fravær betyder for de mennesker, hvis forhistorie og kultur, genstandene har betydning for.

Når man laver et værk om museumsgenstandene uden British Museums egne forskere, der faktisk har den mest direkte adgang til dem, kan der logisk set godt være viden, man ikke får med.

Men selvom man kunne frygte, at det hele blev meget fordømmende og frelst, er der en del viden og humor med i beretningerne. Måske netop fordi projektet er lavet helt uden British Museums deltagelse er holdet bag The Unfiltered History Tour ikke bundet af hensyn til britisk finfølelse, og kan sige tingene ganske direkte.

Eksempelvis ville de fleste ansatte på British Museum nok korse sig ved beskrivelsen af forholdet mellem en tidlig ægyptisk hersker og de ægyptiske præster som ”a friends with benefits type of situation.”

The Unfiltered History Tour / kan findes på https://theunfilteredhistorytour.com/, som også er udgangspunktet, hvis du faktisk er på British Museum og vil have hele AR-oplevelsen med. Man kan også til de enkelte beretninger på de fleste podcasttjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


Premium
Helt ny dansk software skal hjælpe det offentlige med at afsløre udbudsfusk: "Gennem tiden har der været eksempler på meget skadelige karteller i offentlige udbud"
CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?