Artikel top billede

Nuppet: Virtuel guide til bortførte skatte

En ny guidet tur på British Museum fortæller historierne om nogle af de museumsgenstande, der blev hjembragt, og ikke altid med befolkningernes vilje.

I halvandet år sneg en gruppe mennesker på hemmelig mission sig rundt på et af verdens mest berømte museer – men det var ikke kunsttyve eller politiske aktivister på udkig efter en politisk ukorrekt statue at hælde maling på.

Det var historikere, kunstnere og augmented reality (AR)-designere med ét mål for øje – de ville lave en uofficiel tur rundt på British Museum for de mennesker, hvis kulturarv har fået bragt deres kulturarv til England.

Det blev til The Unfiltered History Tour. En rundvisning der lader seeren blive klogere hjemme i sofaen, i bussen eller hvor det nu passer bedst.

Besøgende på British Museum kan endda bruge et særligt filter til Instagram og få en AR -oplevelse, når filteret trækker de forskellige museumsgenstande tilbage til deres hjemlande og fortæller om den sammenhæng, de kommer fra, og hvad deres fravær betyder for de mennesker, hvis forhistorie og kultur, genstandene har betydning for.

Når man laver et værk om museumsgenstandene uden British Museums egne forskere, der faktisk har den mest direkte adgang til dem, kan der logisk set godt være viden, man ikke får med.

Men selvom man kunne frygte, at det hele blev meget fordømmende og frelst, er der en del viden og humor med i beretningerne. Måske netop fordi projektet er lavet helt uden British Museums deltagelse er holdet bag The Unfiltered History Tour ikke bundet af hensyn til britisk finfølelse, og kan sige tingene ganske direkte.

Eksempelvis ville de fleste ansatte på British Museum nok korse sig ved beskrivelsen af forholdet mellem en tidlig ægyptisk hersker og de ægyptiske præster som ”a friends with benefits type of situation.”

The Unfiltered History Tour / kan findes på https://theunfilteredhistorytour.com/, som også er udgangspunktet, hvis du faktisk er på British Museum og vil have hele AR-oplevelsen med. Man kan også til de enkelte beretninger på de fleste podcasttjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere