Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nuppet: Virtuel guide til bortførte skatte

En ny guidet tur på British Museum fortæller historierne om nogle af de museumsgenstande, der blev hjembragt, og ikke altid med befolkningernes vilje.

I halvandet år sneg en gruppe mennesker på hemmelig mission sig rundt på et af verdens mest berømte museer – men det var ikke kunsttyve eller politiske aktivister på udkig efter en politisk ukorrekt statue at hælde maling på.

Det var historikere, kunstnere og augmented reality (AR)-designere med ét mål for øje – de ville lave en uofficiel tur rundt på British Museum for de mennesker, hvis kulturarv har fået bragt deres kulturarv til England.

Det blev til The Unfiltered History Tour. En rundvisning der lader seeren blive klogere hjemme i sofaen, i bussen eller hvor det nu passer bedst.

Besøgende på British Museum kan endda bruge et særligt filter til Instagram og få en AR -oplevelse, når filteret trækker de forskellige museumsgenstande tilbage til deres hjemlande og fortæller om den sammenhæng, de kommer fra, og hvad deres fravær betyder for de mennesker, hvis forhistorie og kultur, genstandene har betydning for.

Når man laver et værk om museumsgenstandene uden British Museums egne forskere, der faktisk har den mest direkte adgang til dem, kan der logisk set godt være viden, man ikke får med.

Men selvom man kunne frygte, at det hele blev meget fordømmende og frelst, er der en del viden og humor med i beretningerne. Måske netop fordi projektet er lavet helt uden British Museums deltagelse er holdet bag The Unfiltered History Tour ikke bundet af hensyn til britisk finfølelse, og kan sige tingene ganske direkte.

Eksempelvis ville de fleste ansatte på British Museum nok korse sig ved beskrivelsen af forholdet mellem en tidlig ægyptisk hersker og de ægyptiske præster som ”a friends with benefits type of situation.”

The Unfiltered History Tour / kan findes på https://theunfilteredhistorytour.com/, som også er udgangspunktet, hvis du faktisk er på British Museum og vil have hele AR-oplevelsen med. Man kan også til de enkelte beretninger på de fleste podcasttjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere