Artikel top billede

Nuppet: Virtuel guide til bortførte skatte

En ny guidet tur på British Museum fortæller historierne om nogle af de museumsgenstande, der blev hjembragt, og ikke altid med befolkningernes vilje.

I halvandet år sneg en gruppe mennesker på hemmelig mission sig rundt på et af verdens mest berømte museer – men det var ikke kunsttyve eller politiske aktivister på udkig efter en politisk ukorrekt statue at hælde maling på.

Det var historikere, kunstnere og augmented reality (AR)-designere med ét mål for øje – de ville lave en uofficiel tur rundt på British Museum for de mennesker, hvis kulturarv har fået bragt deres kulturarv til England.

Det blev til The Unfiltered History Tour. En rundvisning der lader seeren blive klogere hjemme i sofaen, i bussen eller hvor det nu passer bedst.

Besøgende på British Museum kan endda bruge et særligt filter til Instagram og få en AR -oplevelse, når filteret trækker de forskellige museumsgenstande tilbage til deres hjemlande og fortæller om den sammenhæng, de kommer fra, og hvad deres fravær betyder for de mennesker, hvis forhistorie og kultur, genstandene har betydning for.

Når man laver et værk om museumsgenstandene uden British Museums egne forskere, der faktisk har den mest direkte adgang til dem, kan der logisk set godt være viden, man ikke får med.

Men selvom man kunne frygte, at det hele blev meget fordømmende og frelst, er der en del viden og humor med i beretningerne. Måske netop fordi projektet er lavet helt uden British Museums deltagelse er holdet bag The Unfiltered History Tour ikke bundet af hensyn til britisk finfølelse, og kan sige tingene ganske direkte.

Eksempelvis ville de fleste ansatte på British Museum nok korse sig ved beskrivelsen af forholdet mellem en tidlig ægyptisk hersker og de ægyptiske præster som ”a friends with benefits type of situation.”

The Unfiltered History Tour / kan findes på https://theunfilteredhistorytour.com/, som også er udgangspunktet, hvis du faktisk er på British Museum og vil have hele AR-oplevelsen med. Man kan også til de enkelte beretninger på de fleste podcasttjenester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere