Artikel top billede

Holland: Apple skal betale 38 millioner kroner om ugen i bøde indtil selskabet makker ret

Det hollandske forbrugerråd vil have Apple til at betale 38 millioner kroner om ugen, inden selskabet indfører ændringer i sine betalings-betingelser.

Fem millioner euro - eller knap 38 millioner kroner.

Så meget forlanger det hollandske forbrugerråd Autoriteit Consument & Markt (ACM), at Apple betaler hver uge i bøde, indtil selskabet ændrer i sine betalings-betingelser i Apple Store.

Holland kræver nemlig, at Apple gør det muligt for dating apps, der bliver udbudt til iPhone- og iPad-brugere via Apple Store, at anvende andre betalings-systemer end Apples egne.

Ligeledes forlanger Holland, at dating app-leverandørerne skal have mulighed for at viderstille til betalings-systemer, som ligger helt uden for appen.

ACM beordrede Apple til at åbne for alternative betalingssystemer i august 2021.

Det fik så Apple til fornylig at ændre en smule i sine betingelser. Men ACM mener, at disse ændringer langt fra har løst problemet og udsteder altså nu derfor en bøde hver uge.

“Apple har forsømt at leve op til kravene på flere punkter. [...] Apple har indført adskillige barrierer for dating app-leverandører, som ønsker at anvende tredjeparts-betalingsssystemer,” lyder det fra ACM.

Forbrugerrådet peger på, at Apple eksempelvis tvinger app-leverandørerne til enten at anvende et betalingssystem uden for appen eller et alternativt betalingssystem.

“Og det må man ikke. Leverandørerne skal have mulighed for at vælge begge muligheder,” lyder det fra ACM.

Også i andre lande er der for tiden gang i et større opgør med Apples betalingsbetingelser og vilkår for apps i Apple Store.

Ikke det store spil-selskab Epic Games har her været bannerfører i bestræbelserne på at få Apple til at ændre i vilkårene.

Du kan læse hele begrundelsen for ugebøderne fra Autoriteit Consument & Markt her..