Artikel top billede

Coolshop-stifter Jacob Risgaard i skarp kritik af Vestager: “Det er en total falliterklæring”

EU med Margrethe Vestager i spidsen er på vej med ny hård regulering af de amerikanske techgiganter, men nu hagler kritikken ned over kommissæren for at være for blød over for Amazon og Wish.

EU med Margrethe Vestager i front møder nu skarp kritik fra en bred skare for at være alt for blød over for techgiganter som Amazon og kinesiske Wish.

To nye lovpakker med betydelig og skarp regulering af techgiganterne er på vej gennem EU-systemet. Men selv om Vestager er kendt for en rimelig kompromisløs tilgang til opgaven, vil hun og Kommissionen ikke opfylde et stort ønske fra europæisk erhvervsliv om at sætte en stopklods for salg af varer, som ikke opfylder EU-krav om sikkerhed og kemikalier, skriver Finans.

Og det giver anledning til knubbede ord fra blandt andre Coolshop-stifter Jacob Risgaard.

“Jeg synes, det er en total falliterklæring, at man kaster håndklædet i ringen og siger, at man ikke kan kontrollere det. Når man tjener penge på at sælge et produkt videre, er det kun rimeligt, at man også bliver stillet til ansvar for de produkter,” siger han til Finans.

Ifølge EU-parlamentariker Christel Schaldemose, som er hovedforhandler på den ene af de nye lovpakker, har Vestager og Kommissionen været totalt afvisende over for en regulering på dette punkt.

Ifølge Finans er det Vestagers og Kommissionens holdning, at det skal kunne lade sig gøre at drive en platform, som formidler salg af varer uden at stå med hele ansvaret.

Hun anerkender problemet med de ulovlige og farlige varer. Men problemet skal ifølge Vestager i stedet løses ved, at salgsplatforme som Wish og Amazon skal have mere indgående kendskab til sælgerne og sikre sig, at de giver kunderne mulighed for at håndhæve deres rettigheder som forbruger.

Desuden bliver online-handelspladser i den nye regulering pålagt at holde øje med vareudbuddet, og det bliver et krav at foretage stikprøver for at fjerne ulovlige varer og kopiprodukter.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere