Artikel top billede

Coolshop-stifter Jacob Risgaard i skarp kritik af Vestager: “Det er en total falliterklæring”

EU med Margrethe Vestager i spidsen er på vej med ny hård regulering af de amerikanske techgiganter, men nu hagler kritikken ned over kommissæren for at være for blød over for Amazon og Wish.

EU med Margrethe Vestager i front møder nu skarp kritik fra en bred skare for at være alt for blød over for techgiganter som Amazon og kinesiske Wish.

To nye lovpakker med betydelig og skarp regulering af techgiganterne er på vej gennem EU-systemet. Men selv om Vestager er kendt for en rimelig kompromisløs tilgang til opgaven, vil hun og Kommissionen ikke opfylde et stort ønske fra europæisk erhvervsliv om at sætte en stopklods for salg af varer, som ikke opfylder EU-krav om sikkerhed og kemikalier, skriver Finans.

Og det giver anledning til knubbede ord fra blandt andre Coolshop-stifter Jacob Risgaard.

“Jeg synes, det er en total falliterklæring, at man kaster håndklædet i ringen og siger, at man ikke kan kontrollere det. Når man tjener penge på at sælge et produkt videre, er det kun rimeligt, at man også bliver stillet til ansvar for de produkter,” siger han til Finans.

Ifølge EU-parlamentariker Christel Schaldemose, som er hovedforhandler på den ene af de nye lovpakker, har Vestager og Kommissionen været totalt afvisende over for en regulering på dette punkt.

Ifølge Finans er det Vestagers og Kommissionens holdning, at det skal kunne lade sig gøre at drive en platform, som formidler salg af varer uden at stå med hele ansvaret.

Hun anerkender problemet med de ulovlige og farlige varer. Men problemet skal ifølge Vestager i stedet løses ved, at salgsplatforme som Wish og Amazon skal have mere indgående kendskab til sælgerne og sikre sig, at de giver kunderne mulighed for at håndhæve deres rettigheder som forbruger.

Desuden bliver online-handelspladser i den nye regulering pålagt at holde øje med vareudbuddet, og det bliver et krav at foretage stikprøver for at fjerne ulovlige varer og kopiprodukter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere