Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU’s rigsrevision: Det går alt, alt for langsomt med at få 5G rullet ud - vi taber kapløbet og mister milliarder

EU’s svar på Rigsrevision leverer nu en bredside mod 5G-udrulningen i medlemslande. Det går for sløvt, og nøleriet giver bagslag på en række punkter. Og så koster det job og mange penge.

Hvis du går og drømmer om at cruise ned gennem Europa til sommer med fuld skrue på 5G-forbindelsen hele vejen ned til sol og strand og rosé i skyggen, må du nok belave dig på en skuffelse.

Du vil fortsat kunne opleve de sædvanlige og hyppige huller i mobildækningen, for ifølge en ny rapport fra Den Europæiske Revisionsret - EU’s svar på Rigsrevisionen - går det ualmindelig sløvt med at få rullet 5G ud i medlemslandene. Det skriver AP

Ifølge rapporten vil hovedparten af medlemslandene misse et fælles mål om at have solid 5G-dækning i bebyggede område og langs hovedfærdselsårerne i 2025.

På det tidspunkt vil kun 35 procent af mobildækningen i Europa være 5G-baseret.

I USA vil det i 2025 gælde for 51 procent, mens man i Australien, Japan, Singapore og Sydkorea vil have 53 procents 5G-dækning.

På grund af 5G-nøleriet i Europa vil hovedparten af medlemslandene heller ikke kunne nå det næste fælles mål om 5G-dækning i alle beboede områder i 2030, skriver revisionsretten i sin rapport.

Så den sparsomme og til tider ujævne mobildækning i Europa vil altså fortsat være et problem, og det vil koste os dyrt.

Ordentlig 5G-dækning ville ellers tilføre den europæiske økonomi over en milliard euro og skabe eller transformere to millioner job i perioden mellem 2021 og 2025.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?