Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU’s rigsrevision: Det går alt, alt for langsomt med at få 5G rullet ud - vi taber kapløbet og mister milliarder

EU’s svar på Rigsrevision leverer nu en bredside mod 5G-udrulningen i medlemslande. Det går for sløvt, og nøleriet giver bagslag på en række punkter. Og så koster det job og mange penge.

Hvis du går og drømmer om at cruise ned gennem Europa til sommer med fuld skrue på 5G-forbindelsen hele vejen ned til sol og strand og rosé i skyggen, må du nok belave dig på en skuffelse.

Du vil fortsat kunne opleve de sædvanlige og hyppige huller i mobildækningen, for ifølge en ny rapport fra Den Europæiske Revisionsret - EU’s svar på Rigsrevisionen - går det ualmindelig sløvt med at få rullet 5G ud i medlemslandene. Det skriver AP

Ifølge rapporten vil hovedparten af medlemslandene misse et fælles mål om at have solid 5G-dækning i bebyggede område og langs hovedfærdselsårerne i 2025.

På det tidspunkt vil kun 35 procent af mobildækningen i Europa være 5G-baseret.

I USA vil det i 2025 gælde for 51 procent, mens man i Australien, Japan, Singapore og Sydkorea vil have 53 procents 5G-dækning.

På grund af 5G-nøleriet i Europa vil hovedparten af medlemslandene heller ikke kunne nå det næste fælles mål om 5G-dækning i alle beboede områder i 2030, skriver revisionsretten i sin rapport.

Så den sparsomme og til tider ujævne mobildækning i Europa vil altså fortsat være et problem, og det vil koste os dyrt.

Ordentlig 5G-dækning ville ellers tilføre den europæiske økonomi over en milliard euro og skabe eller transformere to millioner job i perioden mellem 2021 og 2025.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere