Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: To Netcompany-topchefer køber aktier for 50 millioner hver / Dansk Salesforce-veteran ny Europachef hos ServiceNow / Danskerne er vilde med Zalando, nemlig.com og Coop

Morgen-briefing: To Netcompany-topchefer køber aktier for 50 millioner hver / Dansk Salesforce-veteran ny Europachef hos ServiceNow / Danskerne er vilde med Zalando, nemlig.com og Coop / Power tror på stigende priser på elektronik / Telia sælger ud af sine mobilmaster i Sverige

Mornings. Så nåede vi fredag og ugens sidste morgenbriefing indsamlet og kurateret af Computerworlds fremskudte lyttepost på Sydhavsøerne. God læselyst og god weekend ønsker Niels Veileborg.

To Netcompany-topchefer køber aktier for 50 millioner hver

Topchef André Rogaczewski og driftsdirektør Claus Jørgensen har hver købt Netcompany-aktier for små 50 millioner kroner, meddeler selskabet.

Købet er sket via topchefernes respektive holdingselskaber. Der er tale om 103.000 aktier til hver til en stykpris på 484,78 kroner. Aktien er faldet godt 30 procent i år.

I en separat meddelelse fortæller Netcompany, at investeringsselskabet BlackRock, Inc nu ejer mindre end fem procent af Netcompany.

Dansk Salesforce-veteran ny Europachef hos ServiceNow

Cloudselskabet ServiceNow har ansat danske Ulrik Nehammer som ny Europachef pr. 1. februar.

Ulrik Nehammer har flere års erfaring i lederjob hos blandt andet Salesforce og Coca-Cola.

Hos Salesforce var han strategisk rådgiver og chef for Salesforce i Asien. Han er desuden medstifter af investeringsselskabet Dane Capital.

Danskerne er vilde med Zalando, nemlig.com og Coop

Sidste år var det igen Zalando, nemlig.com og Coop , hvor danskerne lagde flest penge. Det viser de nyeste tal fra Euromonitor indsamlet for DI Handel..

Tilsammen står de tre webshops for 14 procent af den samlede e-handel i Danmark i 2021. I 2016 havde top tre kun en markedsandel på 8,9 procent, og de foretrukne webshops var Elgiganten, Zalando og Coop.

Siden 2016 har toppen af dansk e-handel haft fart på. I 2016 udgjorde top 20 tilsammen 32,8 procent af dansk e-handel, mens det i 2021 er steget til 40,2 procent.

Du kan se hele Top 20 på listen på billedet her.

Power tror på stigende priser på elektronik

Topchef hos Power, Jesper Boysen, tror på, at priserne på elektronik står foran et hop opad. Det skyldes en cocktail af transportomkostninger, mangel på varer, varslede prisstigninger fra leverandører og voksende energipriser, siger han til Finans.

“Elgiganten er markedsleder, og vi kan ikke være de første, der sætter priserne op. Vi kan ikke begynde at belaste kunder med de stigende omkostninger, hvis konkurrenterne gør det modsatte. Men lige såvel som fødevarebranchen har meldt prisstigninger, så kommer det også til os,” siger Jesper Boysen til Finans.

Telia sælger ud af sine mobilmaster i Sverige

Svenske Telia fortsætter med at sælge ud af sin infrastruktur. I forvejen har Telia solgt 49 procent af sin maste-forretning i Norge og Finland til et fælles selskab med investeringsselskaberne Brookfield og Alecta kaldet Telia Towers AB.

Og nu sælger Telia den svenske masteforretning på samme vis og indkasserer dermed 5,5 milliarder svenske kroner svarende til 3,9 milliarder danske kroner.