Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Danske Bank frygter at blive ramt af russisk cyberkrig

I en cyberkrig mellem verdens stormagter kan kritisk infrastruktur som danske banker ende i skudlinjen, og blive misbrugt af parterne, lyder advarslen fra Danske Bank.

Virksomheder i hele landet, der driver kritisk infrastruktur risikerer at blive ramt af cyberangreb, der ikke bare handler om at lægge virksomheden ned.

Danske banke risikerer, at lande angriber dem i en eventuel cyberkrig, der skal forsøge at destabilisere Danmark og de vestlige lande, lyder det fra it-sikkerhedschef i Danske Bank, Lance McGrath.

Det skriver Børsen.

Krisen mellem Ukraine og Rusland har placeret de Europæiske lande i skudlinjen mellem en konflikt mellem verdens stormagter, og den kan hurtigt ramme Danske Bank, mener bankens sikkerhedschef.

“Danske Bank vil formentlig ikke blive angrebet i en regulær cyberkrig, men kan alligevel ende med at blive et offer, hvis danske offentlige institutioner bliver angrebet og det spreder sig derfra,” siger Lance McGrath til avisen.

Computerworld har også for nyligt beskrevet, hvordan en konflikt i Østeuropa kan få store konsekvenser for danske virksomheder, der har outsourcet ressourcer til Ukraine.

Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, har i sin seneste trusselsvurdering understreget truslen.

Her advarer man mod, at danske virksomheder med aktiviteter i Ukraine skal være særligt opmærksom på følgevirksomheder fra angreb, der er målrettet virksomheder uden for Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere