Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Danske Bank frygter at blive ramt af russisk cyberkrig

I en cyberkrig mellem verdens stormagter kan kritisk infrastruktur som danske banker ende i skudlinjen, og blive misbrugt af parterne, lyder advarslen fra Danske Bank.

Virksomheder i hele landet, der driver kritisk infrastruktur risikerer at blive ramt af cyberangreb, der ikke bare handler om at lægge virksomheden ned.

Danske banke risikerer, at lande angriber dem i en eventuel cyberkrig, der skal forsøge at destabilisere Danmark og de vestlige lande, lyder det fra it-sikkerhedschef i Danske Bank, Lance McGrath.

Det skriver Børsen.

Krisen mellem Ukraine og Rusland har placeret de Europæiske lande i skudlinjen mellem en konflikt mellem verdens stormagter, og den kan hurtigt ramme Danske Bank, mener bankens sikkerhedschef.

“Danske Bank vil formentlig ikke blive angrebet i en regulær cyberkrig, men kan alligevel ende med at blive et offer, hvis danske offentlige institutioner bliver angrebet og det spreder sig derfra,” siger Lance McGrath til avisen.

Computerworld har også for nyligt beskrevet, hvordan en konflikt i Østeuropa kan få store konsekvenser for danske virksomheder, der har outsourcet ressourcer til Ukraine.

Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, har i sin seneste trusselsvurdering understreget truslen.

Her advarer man mod, at danske virksomheder med aktiviteter i Ukraine skal være særligt opmærksom på følgevirksomheder fra angreb, der er målrettet virksomheder uden for Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?