Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Københavns Kommune har trukket i bremsen og Stockholm forbyder Microsoft 365: Derfor skaber Schrems II stadig massive problemer

Podcast: Stockholm Kommune har taget konsekvensen af Schrems II-afgørelsen og helt forbudt Microsoft 365. Samtidig har Københavns Kommune i længere tid hevet i bremsen med deres cloud-udrulning. Hør hvorfor og hvad du kan lære af de massive GDPR-problemer her.

I forrige uge annoncerede Stockholms kommune, at det var slut med Microsoft 365, fordi kommunen ikke følte at Microsofts garantier om ikke at udlevere indhold til den amerikanske efterretningstjeneste var stærke nok.

Alligevel bruger mange offentlige danske myndigheder løs af Microsofts mere eller mindre cloud-baserede tjenester.

Det er en ret stor ting. Især fordi der er tale om dine og mine data, et af verdens største tech-firmaer og mange offentlige millioner kroner.

Derfor er Ditte Vinterberg Weng, Computerworlds it-sikkerhedsjournalist og Jakob Schjoldager, strategi- og ledelsesredaktør med i studiet for at gøre os klogere på, hvad der er op og ned her.

Hør blandt andet om:

  • Hvad er en risikoanalyse - og hvorfor skal man lave den?
  • Hvad er det helt konkret, der står i Stockholms risikoanalyse, som vi har læst?
  • Hvad sker der i Danmark, og hvorfor har Københavns Kommune sat sine cloud-projekter på hold?
  • Hvad betyder balladen og usikkerheden for cloud-firmaerne?
Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Lyt herunder eller - eller lyt til den via iTunes | RSS | Spotify. Du kan også finde alle udgaver af Inde i Maskinen her.