Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Podcast: I Stockholm Kommune må de ikke længere anvende Microsoft 365 - hvorfor er det så ok i Københavns Kommune?

GDPR driller fortsat. Og i Stockholm må 40.000 kommunale medarbejdere vinke farvel til Microsoft 365. I Danmark er det offentlige til gengæld storforbruger af Microsoft 365. Hvordan hænger det lige sammen? Vi leder efter en forklaring på forskellen i denne episode af Inde i Maskinen.

Stockholms Kommune har smidt Microsoft 365 ud. Dermed må kommunens mere end 40.000 ansatte i fremtiden anvende et andet system.

Ifølge Stockholms Kommune skyldes det, at kommunen ikke kan få tilstrækkelige garantier mod, at personoplysninger i kommunens systemer udleveres til amerikanske myndigheder.

Det er en fair indvending. Men hvorfor kan de danske offentlige myndigheder så sagtens bruge 365 herhjemme?

Computerworlds strategi- og ledelsesredaktør, Jakob Schjoldage,r har fulgt GDPR, Schrems II og cloud-markedet med en næsten skræmmende intensitet de seneste par år – og lige om lidt kan du høre hans udlægning af sagen.

Og apropos Microsoft, så ankom techgigantens nyeste computer – en Surface Pro – til redaktionen forleden. Computerworlds teknologiredaktør, Niels de Boissezon, tøver ikke, når han kalder den ”den bedste Surface til dato.”

Det er jo ikke til at stå for. Så sidst i denne episode af Inde i Maskinen får du et par grunde til, at Niels er faldet for den nye Surface Pro 8.

Lyt herunder eller - eller lyt til den via iTunes | RSS | Spotify. Du kan også finde alle udgaver af Inde i Maskinen her.