Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Danske it-iværksættere langer ud efter Danmarks tech-ambitioner: “Vi er tilfredse med at spille i 2. division”

En række kendte it-iværksættere kritiserer Danmarks ambitioner inden for it-startups, som de mener bør være langt større. Kritikken kommer efter et rekordhøjt godt år.

2021 er blevet et rekordår for danske it-startups. Alligevel kommer der nu kritik fra en række kendte danske it-iværksættere.

Danmarks ambitioner står slet ikke mål med de talenter, der er inden for it-branchen i Danmark, lyder det fra de prominente folk.

“Det har aldrig været bedre end i 2021. Men hvem sammenligner vi os med? I Israel blev der skabt 33 unicorns (startups med en omsætning på én milliard dollar, red.) i 2021. Vi kunne have skabt så meget mere i Danmark, men vi er tilfredse med at spille i 2. division,” siger Esben Gadsbøll, investor og formand for den nystartede forening Danske Tech Startups til erhvervsmediet Finans.

Kendte danske iværksættere, som Peter Holten Mühlmann, stifter af Trustpilot og tidligere minister og it-investor Tommy Ahlers stemmer også i med budskabet.

It-iværksætterne peger på en virksomhed som Unity, der er stiftet på Nørrebro i København, men i dag har rykket hele forretningen til USA. De ser blandt andet gerne, at det bliver nemmere at finde den rigtige arbejdskraft i Danmark, og at det bliver nemmere at gøre medarbejdere til medejere af virksomheden.

Sidstnævnte er en udvikling mange it-startups i Silicon Valley gør brug af. Herhjemme har erhvervsorganisationen IT-Branchen også tidligere gjort opmærksom på den mulighed for nystartede it-virksomheder.

"Vi ser også et skift, hvor medarbejderne bliver gjort til medejere, så de får del i den kollektive succes, der bliver skabt. Derved får du også bundet medarbejderne til en længere rejse, så du undgår medarbejderne bare skifter efter en højere løn."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?