Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Danske it-iværksættere langer ud efter Danmarks tech-ambitioner: “Vi er tilfredse med at spille i 2. division”

En række kendte it-iværksættere kritiserer Danmarks ambitioner inden for it-startups, som de mener bør være langt større. Kritikken kommer efter et rekordhøjt godt år.

2021 er blevet et rekordår for danske it-startups. Alligevel kommer der nu kritik fra en række kendte danske it-iværksættere.

Danmarks ambitioner står slet ikke mål med de talenter, der er inden for it-branchen i Danmark, lyder det fra de prominente folk.

“Det har aldrig været bedre end i 2021. Men hvem sammenligner vi os med? I Israel blev der skabt 33 unicorns (startups med en omsætning på én milliard dollar, red.) i 2021. Vi kunne have skabt så meget mere i Danmark, men vi er tilfredse med at spille i 2. division,” siger Esben Gadsbøll, investor og formand for den nystartede forening Danske Tech Startups til erhvervsmediet Finans.

Kendte danske iværksættere, som Peter Holten Mühlmann, stifter af Trustpilot og tidligere minister og it-investor Tommy Ahlers stemmer også i med budskabet.

It-iværksætterne peger på en virksomhed som Unity, der er stiftet på Nørrebro i København, men i dag har rykket hele forretningen til USA. De ser blandt andet gerne, at det bliver nemmere at finde den rigtige arbejdskraft i Danmark, og at det bliver nemmere at gøre medarbejdere til medejere af virksomheden.

Sidstnævnte er en udvikling mange it-startups i Silicon Valley gør brug af. Herhjemme har erhvervsorganisationen IT-Branchen også tidligere gjort opmærksom på den mulighed for nystartede it-virksomheder.

"Vi ser også et skift, hvor medarbejderne bliver gjort til medejere, så de får del i den kollektive succes, der bliver skabt. Derved får du også bundet medarbejderne til en længere rejse, så du undgår medarbejderne bare skifter efter en højere løn."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere