Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Svenske PriceRunner sagsøger Google: Forlanger 16 milliarder kroner i erstatning

Svenske PriceRunner sagsøger Google med krav om betaling af 16 milliarder kroner i erstatning for misbrug af sin markedsposition.

Det svenske prissammenligning-selskab PriceRunner forlanger 22 milliarder svenske kroner - knap 16 milliarder kroner - i erstatning af Google.

PriceRunner vil have erstatning for den omsætning, som selskabet mener, at det er gået glip af i Storbritannien, Danmark og Sverige i de seneste mange år på grund af Google.

Det sagsøger nu Google ved en domstol i Stockholm.

Sagen udspringer direkte af, at Google i november tabte sin ankesag om en EU-bøde på 2,42 milliarder euro for at have givet sit eget prissammenlignings-værktøj fordele i forhold til konkurrenterne.

PriceRunner mener, at Google fortsat misbruger sin markedsposition til at presse konkurrenterne.

Google afviser blankt beskyldningerne.

“Ændringerne, som vi indførte i 2017, fungerer fint. Men PriceRunner har valgt ikke at anvende shopping ads på Google og har derfor muligvis ikke samme succes som andre,” lyder det fra Google.

PriceRunners administrerende direktør, Mikael Lindahl, meddeler, at PriceRunner - der er ved at blive opkøbt af storbanken Klarna, er klar til at kæmpe i mange år for at vinde over Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere