Artikel top billede

Vinterferie: Tag familien med på arktisk mission

Nationalmuseet skruer ned for varmen og op for isbjørn og slædehund.

Der er en ubetinget mangel sne og frost udenfor, selv om kalenderen viser februar og der er vinterferie lige om lidt. Men med Nationalmuseets ferieaktivitet kan man i det mindste forestille sig, at der er rigtig dejligt slædehundekoldt.

12.-20. februar mellem kl. 11 og 15 holder museet åbent for Mission Nordlys, hvor børnefamilier kan hjælpe en ekspeditionsleder med at fange den største isbjørn i Arktis midt i en snestorm og håbe at se nordlys undervejs.

Man får hjælp af en fanger, en åndemaner og Havets Mor og skal træffe en række valg, der bestemmer historiens gang.

Besøgende kan også smage fiskesuppe, kaste med harpun eller prøve den nye kedsomhedsknap, der får en isbjørn til at tale. Lørdag og søndag er der også rundvisning, hvor man kan høre meget mere om Arktis’ oprindelige folk.

Den grundlæggende idé er at lade besøgende opleve dele af Arktis, som det tog sig ud, da Knud Rasmussen og hans ekspeditionsdeltagere drog ud på historiens største slæderejse for 100 år siden.

Hvilket for øvrigt også er en historie, der har en fremtrædende plads i det omfattende og meget flotte værk om dansk ekspeditionshistorie, der udkom for nylig.

Læs mere om ferieaktiviteterne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere