Artikel top billede

(Foto: Microsoft PR)

Microsoft effektiviserer Teams – strømforbruget falder med op til 50 procent

Ny og forbedret ydeevne hos Microsoft Teams gør, at energiforbruget ved Teams-møder er faldet betydeligt.

Hvis du synes, at Teams-møder kan være drænende, så kan du nu trøste dig ved, at selve programmet er blevet markant mere energieffektivt.

Microsoft har nemlig effektiviseret enhedsressourcer som CPU og hukommelse under Microsoft Teams opkald og møder og har igangsat forbedringer af ydeevnen i forhold til strømkrav. Hvilket nu har halveret programmets energiforbrug i visse situationer.

Det fremgår af et Microsoft-blogpost.

Forbedringerne er sket gennem en række tests af strømforbruget ved forskellige funktioner i Teams som gruppeopkald og skærmdeling, derefter er hvert enkelt funktion blevet evalueret, og nu har effektiviseringerne gjort det muligt at spare op 50 procent strømforbrug ved brug af Teams ved møder, som har mange deltagere eller bruger mange funktioner og derfor er strømkrævende.

Testningen startede i juni 2020, og derefter er der regelmæssigt sket opdateringer.

I oktober 2020 skete der en reduktion i CPU-belastning ved brug af videokamera. I februar 2021 skete der forbedringer i behandlingen af flere videostreams i konferenceopkald.

I juni 2021 blev programmet ændret til at vise videoen direkte på computerens skærmfunktion i stedet for i weblayer.

I november 2021 skete der forbedringer i brugen af grafikkort ved videovisning, og i december 2021 skete der en optimering i gengivelse af videopreviews under videoopkald. Hver enkelt af disse opdateringer har optimeret strømforbruget gradvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere