Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Stor vækst i køb og salg af brugte iPhones: Swappie får tilført 804 millioner kroner - Danske Bank investerer

Danske Bank er med til at investere i det fremadstormende refurbish-selskab Swappie, som nu får tilført 804 millioner kroner i sin hidtil største kapital-indsprøjtning.

Genbrug og bæredygtighed er blandt tidens helt store temaer, og det er noget som det finske refurbish-selskab Swappie for alvor tapper ind i.

Selskabet får nu tilført 804 millioner kroner i sin hidtil største kapitalindsprøjtning.

Pengene skal investeres i vækst i Europa - herunder i Danmark, hvor Swappie for tiden reklamerer heftigt for sine ydelser, som primært er køb af brugte iPhones, som istandsættes og dernæst sælges videre.

De mange penge kommer fra en række kapital-stærke investorer. Blandt dem finder vi Danske Bank Growth, Telia Ventures og kapitalfonden Verdane.

“Den nye kapitalindsprøjtning skal styrke virksomhedens vækst i Europa og Danmark samt gøre den cirkulære smartphone-økonomi mainstream for en bred forbrugerskare,” meddeler Swappie i en besked til Computerworld.

Det finske selskab, der blev etableret i 2016, varsler blandt andet en markant opmanding på medarbejdersiden.

Selskabet har i dag omkring 1.200 medarbejdere, og det er planen, at det med de mange penge i hånden nu vil ud og hyre yderligere 1.000 mand.

Selskabet har i Danmark ingen butikker, men er helt onlinebaseret. Det betyder, at man som sælger får prisestimat og lignende online, hvorefter man skal sende sin brugte iPhone med posten til Finland.

Swappie har nu i alt siden sommeren 2020 modtaget godt en milliard kroner i kapital fra en række investorer.

“Markedet for istandsatte smartphones er enormt. Kun 25 procent brugte telefoner sælges, så der er et enormt potentiale for istandsatte telefoner. Hos Swappie ser vi dette som en fantastisk mulighed for at styrke vores indsats om at udvide vores nuværende europæiske aktiviteter,” meddeler COO Emma Lehikoinen.

Swappie meddeler, at selskabet indtil videre har istandsat mere end en million brugte smartphones.