Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU-tilsyn skal undersøge brug af amerikanske cloud-tjenester

22 EU-landes datatilsyn er gået sammen for at se nærmere på, om en lang række offentlige myndigheder lever op til GDPR med deres brug af amerikanske clous-platforme. Undersøgelsen kan kaste lys på et betændt enme efter Schrems II.

I mere end et år har der været tvivl om brugen af amerikanske cloud-leverandører. Det får nu en lang række datatilsyn i EU til at se nærmere på brugen af cloud.

22 EU-lande skal i fællesskab undersøge de offentlige myndigheder i EU's brug af de omdiskuterede cloud-tjenester.

"Brugen af cloud hos organisationer i EU er fordoblet i løbet af de seneste seks år. Covid-19 pandemien har sat gang i en yderligere transformation af organisationer, som mange offentlige organisationer bruger til cloud-teknologien. Det betyder dog, at offentlige sektorer kan stå over for problemer med at benytte de rette teknologier og stadig leve op til EU's persondatalove," skriver EDPB, der er sammenslutningen af EU's datatilsyn i en pressemeddelelse.

Brugen af cloud-tjenester blev igen aktuel da Stockholm Kommune for få uger siden offentliggjorde, at kommunen ikke kunne bruge cloud-tjenesten Microsoft 365.

Stockholm Kommune mente ikke, at man kunne tage tjenesten i brug og samtidig leve op til GDPR.

Med den nye undersøgelse vil EDPB se nærmere på hele 75 offentlige myndigheder og deres brug af cloud-tjenester.

De mange tilsyn kommer til enkeltvis at se nærmere på organisationerne i deres eget land, og herefter vil EDPB udgive en rapport med de endelige resultater. Den forventes at være klar inden årsskiftet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere