Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU-tilsyn skal undersøge brug af amerikanske cloud-tjenester

22 EU-landes datatilsyn er gået sammen for at se nærmere på, om en lang række offentlige myndigheder lever op til GDPR med deres brug af amerikanske clous-platforme. Undersøgelsen kan kaste lys på et betændt enme efter Schrems II.

I mere end et år har der været tvivl om brugen af amerikanske cloud-leverandører. Det får nu en lang række datatilsyn i EU til at se nærmere på brugen af cloud.

22 EU-lande skal i fællesskab undersøge de offentlige myndigheder i EU's brug af de omdiskuterede cloud-tjenester.

"Brugen af cloud hos organisationer i EU er fordoblet i løbet af de seneste seks år. Covid-19 pandemien har sat gang i en yderligere transformation af organisationer, som mange offentlige organisationer bruger til cloud-teknologien. Det betyder dog, at offentlige sektorer kan stå over for problemer med at benytte de rette teknologier og stadig leve op til EU's persondatalove," skriver EDPB, der er sammenslutningen af EU's datatilsyn i en pressemeddelelse.

Brugen af cloud-tjenester blev igen aktuel da Stockholm Kommune for få uger siden offentliggjorde, at kommunen ikke kunne bruge cloud-tjenesten Microsoft 365.

Stockholm Kommune mente ikke, at man kunne tage tjenesten i brug og samtidig leve op til GDPR.

Med den nye undersøgelse vil EDPB se nærmere på hele 75 offentlige myndigheder og deres brug af cloud-tjenester.

De mange tilsyn kommer til enkeltvis at se nærmere på organisationerne i deres eget land, og herefter vil EDPB udgive en rapport med de endelige resultater. Den forventes at være klar inden årsskiftet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere