Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple får lagt yderligere 38 millioner kroner til hollandsk bøde / Tyrkiet og Columbia træder ind på scenen som ‘hacker-lande / Microsoft: Se hvor meget klima-aftryk du skaber med dit Microsoft 365

Apple får lagt yderligere 38 millioner kroner til hollandsk bøde. Tyrkiet og Columbia træder ind på scenen som ‘hacker-lande. Microsoft: Se hvor meget klima-aftryk du skaber med dit Microsoft 365. Interesse for amerikanske teknologi-aktier kølner af. Facebook betaler 90 millioner dollar i forlig.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Apple får lagt yderligere 38 millioner kroner til hollandsk bøde

Apple får lagt yderligere fem millioner euro - omkring 38 millioner kroner - til den bøde på 15 millioner euro, som Holland har udstukket til selskabet for dets urimelige betalings-policy i Apple App Store.

Det betyder, at den samlede bøde nu stiger til 20 millioner euro.

Apple ændrede i sine betalings-betingelser efter første bøde. Ekstra-bøden kommer, fordi de hollandske forbruger-myndigheder mener, at ændringerne fortsat ikke har løst problemet.

Du kan læse mere om sagen her: Holland: Apple skal betale 38 millioner kroner om ugen i bøde indtil selskabet makker ret

Tyrkiet og Columbia træder ind på scenen som ‘hacker-lande

Flere lande træder ind på scenen som ‘hacker-lande,’ der finansierer hacker-aktiviteter med statskassen, viser sikkerhedsselskabet Crowdstrikes nye Global Threat Report.

De tæller blandt andre nu Tyrkiet og Columbia.

Rapporten fra Crowdstrike nævner blandt andet, at en tyrkisk hacker-gruppe ved navn Cosmic Wolf har stået bag et stort angreb mod AWS i foråret 2021-

“Mange lande kigger på dette område, fordi det er billigt og nemt, og fordi det rummer en oplagt mulighed for, at man kan nægte, at man står bag,” siger Crowdstrike-chefen Adam Meyers til ZDNet.

Microsoft: Se hvor meget klima-aftryk du skaber med dit Microsoft 365

MIcrosoft er på vej med en version af sit nye klima-værktøj, EID, til Microsoft 365.

EID står for ‘Emission Impact Dashboard’, og måleværktøjet blev lanceret i oktober til Azure - og kommer nu i første omgang i en preview-version til det meget udbredte Microsoft 365, der jo dækker over Exchange Online, SharePoint, OneDrive for Business og Microsoft Teams.

Microsoft meddeler, at organisationer med værktøjet vil kunne måle det samlede CO2-udslip per Microsoft 365-bruger, ligesom man vil kunne estimere klima-mæssige fordele ved at flytte brugere til clouden.

Du kan læse mere om EID til Microsoft 365 i denne blogpost fra Microsoft.

Interesse for amerikanske teknologi-aktier kølner af

Interessen for at eje amerikanske tech-aktier svinder ind, skriver Børsen, som konstaterer, at de globale investorer i øjeblikket har ‘den laveste overvægt i amerikanske teknologiaktier siden august 2006.’

Direktør i Otto Mønsted Fond, Nina Movin, siger til avisen, at markedet skal igennem en ‘reprising’, før udviklingen vil vende igen.

“Det er bare farligt at købe vækstaktier, når væksten forsvinder, man er nødt til at gå ind og kigge på hvert enkelt selskab for at se, om og hvor de taber vækst. Kommer de for eksempel igennem uden en kapitaludvidelse? Det er de overvejelser, man skal gøre sig,” siger hun til avisen.

Facebook betaler 90 millioner dollar i forlig

Facebook går med til at betale 90 millioner dollar i et forlig, der skal lukke en efterhånden 10 år gammel sag i det amerikanske retssystem.

Her er Facebook blevet beskyldt for at tracke brugerne - selv når de er logget ud af Facebook.

Selskabet har hele tiden blankt benægtet beskyldninger, men meddeler, at det indgår forliget og betaler pengene for at undgå yderligere omkostninger i den langtstrakte sag.

Advokaterne, der har ført sagen mod Facebook, snupper iøvrigt 23 procent af de 90 millioner dollar, i salær, skriver Reuters, hvor du kan læse mere om sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere