Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple får lagt yderligere 38 millioner kroner til hollandsk bøde / Tyrkiet og Columbia træder ind på scenen som ‘hacker-lande / Microsoft: Se hvor meget klima-aftryk du skaber med dit Microsoft 365

Apple får lagt yderligere 38 millioner kroner til hollandsk bøde. Tyrkiet og Columbia træder ind på scenen som ‘hacker-lande. Microsoft: Se hvor meget klima-aftryk du skaber med dit Microsoft 365. Interesse for amerikanske teknologi-aktier kølner af. Facebook betaler 90 millioner dollar i forlig.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Apple får lagt yderligere 38 millioner kroner til hollandsk bøde

Apple får lagt yderligere fem millioner euro - omkring 38 millioner kroner - til den bøde på 15 millioner euro, som Holland har udstukket til selskabet for dets urimelige betalings-policy i Apple App Store.

Det betyder, at den samlede bøde nu stiger til 20 millioner euro.

Apple ændrede i sine betalings-betingelser efter første bøde. Ekstra-bøden kommer, fordi de hollandske forbruger-myndigheder mener, at ændringerne fortsat ikke har løst problemet.

Du kan læse mere om sagen her: Holland: Apple skal betale 38 millioner kroner om ugen i bøde indtil selskabet makker ret

Tyrkiet og Columbia træder ind på scenen som ‘hacker-lande

Flere lande træder ind på scenen som ‘hacker-lande,’ der finansierer hacker-aktiviteter med statskassen, viser sikkerhedsselskabet Crowdstrikes nye Global Threat Report.

De tæller blandt andre nu Tyrkiet og Columbia.

Rapporten fra Crowdstrike nævner blandt andet, at en tyrkisk hacker-gruppe ved navn Cosmic Wolf har stået bag et stort angreb mod AWS i foråret 2021-

“Mange lande kigger på dette område, fordi det er billigt og nemt, og fordi det rummer en oplagt mulighed for, at man kan nægte, at man står bag,” siger Crowdstrike-chefen Adam Meyers til ZDNet.

Microsoft: Se hvor meget klima-aftryk du skaber med dit Microsoft 365

MIcrosoft er på vej med en version af sit nye klima-værktøj, EID, til Microsoft 365.

EID står for ‘Emission Impact Dashboard’, og måleværktøjet blev lanceret i oktober til Azure - og kommer nu i første omgang i en preview-version til det meget udbredte Microsoft 365, der jo dækker over Exchange Online, SharePoint, OneDrive for Business og Microsoft Teams.

Microsoft meddeler, at organisationer med værktøjet vil kunne måle det samlede CO2-udslip per Microsoft 365-bruger, ligesom man vil kunne estimere klima-mæssige fordele ved at flytte brugere til clouden.

Du kan læse mere om EID til Microsoft 365 i denne blogpost fra Microsoft.

Interesse for amerikanske teknologi-aktier kølner af

Interessen for at eje amerikanske tech-aktier svinder ind, skriver Børsen, som konstaterer, at de globale investorer i øjeblikket har ‘den laveste overvægt i amerikanske teknologiaktier siden august 2006.’

Direktør i Otto Mønsted Fond, Nina Movin, siger til avisen, at markedet skal igennem en ‘reprising’, før udviklingen vil vende igen.

“Det er bare farligt at købe vækstaktier, når væksten forsvinder, man er nødt til at gå ind og kigge på hvert enkelt selskab for at se, om og hvor de taber vækst. Kommer de for eksempel igennem uden en kapitaludvidelse? Det er de overvejelser, man skal gøre sig,” siger hun til avisen.

Facebook betaler 90 millioner dollar i forlig

Facebook går med til at betale 90 millioner dollar i et forlig, der skal lukke en efterhånden 10 år gammel sag i det amerikanske retssystem.

Her er Facebook blevet beskyldt for at tracke brugerne - selv når de er logget ud af Facebook.

Selskabet har hele tiden blankt benægtet beskyldninger, men meddeler, at det indgår forliget og betaler pengene for at undgå yderligere omkostninger i den langtstrakte sag.

Advokaterne, der har ført sagen mod Facebook, snupper iøvrigt 23 procent af de 90 millioner dollar, i salær, skriver Reuters, hvor du kan læse mere om sagen.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere