Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske it-konsulenter er blandt dem, der sidder mest ned på deres popo / SimCorp-ledelse anskaffer aktier for millioner / Der er lang vej til AI-standard er på plads i EU

It-konsulenter er blandt dem, der sidder mest ned på deres popo. SimCorp-ledelse anskaffer aktier for millioner. Der er lang vej til AI-standard er på plads i EU. Intel køber chip-selskabet Tower Seminconductor. Snapchat og Ticketmaster indleder samarbejde.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der er sammensat af Dan Jensen.

Danske it-konsulenter er blandt dem, der sidder mest ned på deres popo

Er du it-konsulent, er du højst sandsynligt et af de mennesker i Danmark, der sidder mest ned i dit arbejdsliv.

En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser i hvert fald, at it-konsulenterne er blandt de faggrupper, hvor flest sidder ned længst tid i løbet af en arbejdsdag.

91,7 procent af it-konsulenterne svarer i undersøgelsen, at de sidder ned i mindst 75 procent af deres arbejdsdag. Kun én faggruppe ligger højere, nemlig journalister (denne signatur sidder også ned, mens dette skrives).

Også psykologer, jurister, bogholdere og revisorer tilbringer meget tid på deres popo. Og en større andel af kvinder end mænd vil gerne sidde på deres flade, mens arbejdsopgaverne løses, viser undersøgelsen.

Du kan selv gå på opdagelse i den ret omfattende undersøgelse, som du finder her.

SimCorp-ledelse anskaffer aktier for millioner

I kølvandet på SimCorps regnskabs-aflæggelse forleden har SimCorps ledelse anskaffet sig aktier i selskabet for samlet set millioner af kroner.

En fondsbørs-meddelelse viser, at bestyrelsesmedlemmerne har modtaget aktier for nogle hundrede tusinder kroner hver: Bestyrelsesformand Peter Schutze har eksempelvis modtaget aktier for 328.000 kroner, mens næstformand Morten Hübbe har modtaget aktier for knap en kvart million kroner.

Produkt-direktør Georg Hetrodt har købt aktier for 3,1 millioner kroner, mens CFO Michael Rosenvold har købt akter for knap tre millioner kroner.

Selskabet nye direktør, Christian Kromann, har købt aktier i to omgange for knap en million kroner.

Der er lang vej til AI-standard er på plads i EU

Der vil gå mere end et år, inden EU er på klar med regler for brug af kunstig intelligens i Europa - herunder regler for håndtering af de omstridte teknologier til ansigtsgenkendelse.

EU-Kommissionen fremlagde i fjor et lovforslag om brugen af AI, som i dag er et område, der er teknologisk domineret af USA og Kina.

Forslaget skal nu diskuteres og forhandles og dernæst vedtages i både EU-Parlamentet og i de enkelte EU-lande, og det er en proces, der tager tid.

Ifølge Reuters vil EU-Parlamentet eventuelt kunne nå til afstemning i november, hvorefter emnet skal drøftes i de enkelte lande.

Intel køber chip-selskabet Tower Seminconductor

Intel overtager det israelske chip-selskab Tower Semiconductor og lægger 5,4 milliarder dollar på bordet for selskabet.

Det er en kende lavere end den pris, som rygterne tidligere på ugen ville vide, at Intel ville betale for det israelske selskab.

Tower Semiconductor er specialiseret i blandt andet RF, såkaldt silicium germanium (SiGe) og industrielle sensorer samt i EDA - electronic design automation, meddeler Intel.

Selskabet ser store muligheder i Towers placering i ‘høj-vækst markeder som mobil-, bil- og energi-sektorerne.

Du kan læse mere om opkøbet hos Intel her.

Snapchat og Ticketmaster indleder samarbejde

Med et nyt samarbejde mellem Snapchat og Ticketmaster vil du nu kunne købe billetter gennem Ticketmaster inde i selve Snapchat-appen.

Desuden vil man i Snapchat kunne blive præsenteret for arrangementer på samme måde, som man i dag kan blive ‘præsenteret’ for sine venner i Snap Map.

Snapchat meddeler, at det er første gang, at selskabet har integreret en partner ind i Snap Map via sin såkaldte Layser-teknologi. Snapchat anvendes af mere end en kvart milliard brugere hver måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?