Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske it-konsulenter er blandt dem, der sidder mest ned på deres popo / SimCorp-ledelse anskaffer aktier for millioner / Der er lang vej til AI-standard er på plads i EU

It-konsulenter er blandt dem, der sidder mest ned på deres popo. SimCorp-ledelse anskaffer aktier for millioner. Der er lang vej til AI-standard er på plads i EU. Intel køber chip-selskabet Tower Seminconductor. Snapchat og Ticketmaster indleder samarbejde.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der er sammensat af Dan Jensen.

Danske it-konsulenter er blandt dem, der sidder mest ned på deres popo

Er du it-konsulent, er du højst sandsynligt et af de mennesker i Danmark, der sidder mest ned i dit arbejdsliv.

En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser i hvert fald, at it-konsulenterne er blandt de faggrupper, hvor flest sidder ned længst tid i løbet af en arbejdsdag.

91,7 procent af it-konsulenterne svarer i undersøgelsen, at de sidder ned i mindst 75 procent af deres arbejdsdag. Kun én faggruppe ligger højere, nemlig journalister (denne signatur sidder også ned, mens dette skrives).

Også psykologer, jurister, bogholdere og revisorer tilbringer meget tid på deres popo. Og en større andel af kvinder end mænd vil gerne sidde på deres flade, mens arbejdsopgaverne løses, viser undersøgelsen.

Du kan selv gå på opdagelse i den ret omfattende undersøgelse, som du finder her.

SimCorp-ledelse anskaffer aktier for millioner

I kølvandet på SimCorps regnskabs-aflæggelse forleden har SimCorps ledelse anskaffet sig aktier i selskabet for samlet set millioner af kroner.

En fondsbørs-meddelelse viser, at bestyrelsesmedlemmerne har modtaget aktier for nogle hundrede tusinder kroner hver: Bestyrelsesformand Peter Schutze har eksempelvis modtaget aktier for 328.000 kroner, mens næstformand Morten Hübbe har modtaget aktier for knap en kvart million kroner.

Produkt-direktør Georg Hetrodt har købt aktier for 3,1 millioner kroner, mens CFO Michael Rosenvold har købt akter for knap tre millioner kroner.

Selskabet nye direktør, Christian Kromann, har købt aktier i to omgange for knap en million kroner.

Der er lang vej til AI-standard er på plads i EU

Der vil gå mere end et år, inden EU er på klar med regler for brug af kunstig intelligens i Europa - herunder regler for håndtering af de omstridte teknologier til ansigtsgenkendelse.

EU-Kommissionen fremlagde i fjor et lovforslag om brugen af AI, som i dag er et område, der er teknologisk domineret af USA og Kina.

Forslaget skal nu diskuteres og forhandles og dernæst vedtages i både EU-Parlamentet og i de enkelte EU-lande, og det er en proces, der tager tid.

Ifølge Reuters vil EU-Parlamentet eventuelt kunne nå til afstemning i november, hvorefter emnet skal drøftes i de enkelte lande.

Intel køber chip-selskabet Tower Seminconductor

Intel overtager det israelske chip-selskab Tower Semiconductor og lægger 5,4 milliarder dollar på bordet for selskabet.

Det er en kende lavere end den pris, som rygterne tidligere på ugen ville vide, at Intel ville betale for det israelske selskab.

Tower Semiconductor er specialiseret i blandt andet RF, såkaldt silicium germanium (SiGe) og industrielle sensorer samt i EDA - electronic design automation, meddeler Intel.

Selskabet ser store muligheder i Towers placering i ‘høj-vækst markeder som mobil-, bil- og energi-sektorerne.

Du kan læse mere om opkøbet hos Intel her.

Snapchat og Ticketmaster indleder samarbejde

Med et nyt samarbejde mellem Snapchat og Ticketmaster vil du nu kunne købe billetter gennem Ticketmaster inde i selve Snapchat-appen.

Desuden vil man i Snapchat kunne blive præsenteret for arrangementer på samme måde, som man i dag kan blive ‘præsenteret’ for sine venner i Snap Map.

Snapchat meddeler, at det er første gang, at selskabet har integreret en partner ind i Snap Map via sin såkaldte Layser-teknologi. Snapchat anvendes af mere end en kvart milliard brugere hver måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere