Artikel top billede

Top-rådgivere bekymrede over Tim Cooks kæmpe-bonus på mere end en halv milliard kroner: Stem nej

Fremtrædende investerings-rådgivere vil have Apple til at droppe topchef Tim Cooks kæmpe bonus-pakke, der er mere end en halv milliard kroner værd.

Apples aktionærer bør stemme nej til, at Apple-topchef Tim Cooks enorme bonus-pakke, der består af aktier og kontanter for samlet set 99 millioner dollar - 663 millioner kroner.

Sådan lyder den opsigtstvækkende opfordring, som det fremtrædende investerings-rådgiver-selskab Institutional Shareholder Services (ISS) har sendt til Apples aktionærer.

Det er første gang i syv år, at ISS ikke anbefaler aktionærerne at stemme ja til Apples bonuspakke.

Rådgiverne mener ifølge Financial Times, at der er grund til ‘markant bekymring’ over den aktie-pakke, som Tim Cook fik stillet i udsigt i fjor.

Avisen uddyber ikke nærmere ISS' synspunkt.

Kæmpe-bonus

Her modtog han Apple-aktier for 82 millioner dollar (550 millioner kroner) oven i en kontant bonus på 12 millioner dollar (80 millioner kroner) og hans faste årsløn på tre millioner dollar (20 millioner kroner).

Apple betaler desuden fire millioner kroner til dækning af 61-årige Tim Cooks personlige sikkerhed samt fem millioner kroner til dækning af omkostninger forbundet til hans privat-fly.

Financial Times skriver, at topchefens bonus-udbetalinger reelt alene bestemmes af selskabets bestyrelse, og at aktionærernes stemmer kun er vejledende.

Alligevel er anbefalingen fra ISS opsigtsvækkende.

“Nu tvinges en af Silicon Vallys mest prominente fortalere for lighed til at forsvare sit vederlag for at stå i spidsen for verdens mest værdifulde selskab,” skriver avisen.

Apples bestyrelse meddelte for en måneds tid siden, at selskabets omsætning og indtjening ‘markant’ havde overgået målene, hvilket udløser fuld udbetaling af maksimum-bonus for topchefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere