Artikel top billede

Top-rådgivere bekymrede over Tim Cooks kæmpe-bonus på mere end en halv milliard kroner: Stem nej

Fremtrædende investerings-rådgivere vil have Apple til at droppe topchef Tim Cooks kæmpe bonus-pakke, der er mere end en halv milliard kroner værd.

Apples aktionærer bør stemme nej til, at Apple-topchef Tim Cooks enorme bonus-pakke, der består af aktier og kontanter for samlet set 99 millioner dollar - 663 millioner kroner.

Sådan lyder den opsigtstvækkende opfordring, som det fremtrædende investerings-rådgiver-selskab Institutional Shareholder Services (ISS) har sendt til Apples aktionærer.

Det er første gang i syv år, at ISS ikke anbefaler aktionærerne at stemme ja til Apples bonuspakke.

Rådgiverne mener ifølge Financial Times, at der er grund til ‘markant bekymring’ over den aktie-pakke, som Tim Cook fik stillet i udsigt i fjor.

Avisen uddyber ikke nærmere ISS' synspunkt.

Kæmpe-bonus

Her modtog han Apple-aktier for 82 millioner dollar (550 millioner kroner) oven i en kontant bonus på 12 millioner dollar (80 millioner kroner) og hans faste årsløn på tre millioner dollar (20 millioner kroner).

Apple betaler desuden fire millioner kroner til dækning af 61-årige Tim Cooks personlige sikkerhed samt fem millioner kroner til dækning af omkostninger forbundet til hans privat-fly.

Financial Times skriver, at topchefens bonus-udbetalinger reelt alene bestemmes af selskabets bestyrelse, og at aktionærernes stemmer kun er vejledende.

Alligevel er anbefalingen fra ISS opsigtsvækkende.

“Nu tvinges en af Silicon Vallys mest prominente fortalere for lighed til at forsvare sit vederlag for at stå i spidsen for verdens mest værdifulde selskab,” skriver avisen.

Apples bestyrelse meddelte for en måneds tid siden, at selskabets omsætning og indtjening ‘markant’ havde overgået målene, hvilket udløser fuld udbetaling af maksimum-bonus for topchefen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere