Artikel top billede

Top-rådgivere bekymrede over Tim Cooks kæmpe-bonus på mere end en halv milliard kroner: Stem nej

Fremtrædende investerings-rådgivere vil have Apple til at droppe topchef Tim Cooks kæmpe bonus-pakke, der er mere end en halv milliard kroner værd.

Apples aktionærer bør stemme nej til, at Apple-topchef Tim Cooks enorme bonus-pakke, der består af aktier og kontanter for samlet set 99 millioner dollar - 663 millioner kroner.

Sådan lyder den opsigtstvækkende opfordring, som det fremtrædende investerings-rådgiver-selskab Institutional Shareholder Services (ISS) har sendt til Apples aktionærer.

Det er første gang i syv år, at ISS ikke anbefaler aktionærerne at stemme ja til Apples bonuspakke.

Rådgiverne mener ifølge Financial Times, at der er grund til ‘markant bekymring’ over den aktie-pakke, som Tim Cook fik stillet i udsigt i fjor.

Avisen uddyber ikke nærmere ISS' synspunkt.

Kæmpe-bonus

Her modtog han Apple-aktier for 82 millioner dollar (550 millioner kroner) oven i en kontant bonus på 12 millioner dollar (80 millioner kroner) og hans faste årsløn på tre millioner dollar (20 millioner kroner).

Apple betaler desuden fire millioner kroner til dækning af 61-årige Tim Cooks personlige sikkerhed samt fem millioner kroner til dækning af omkostninger forbundet til hans privat-fly.

Financial Times skriver, at topchefens bonus-udbetalinger reelt alene bestemmes af selskabets bestyrelse, og at aktionærernes stemmer kun er vejledende.

Alligevel er anbefalingen fra ISS opsigtsvækkende.

“Nu tvinges en af Silicon Vallys mest prominente fortalere for lighed til at forsvare sit vederlag for at stå i spidsen for verdens mest værdifulde selskab,” skriver avisen.

Apples bestyrelse meddelte for en måneds tid siden, at selskabets omsætning og indtjening ‘markant’ havde overgået målene, hvilket udløser fuld udbetaling af maksimum-bonus for topchefen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere






CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?