Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk Erhverv advarer om utilsigtede cyberangreb fra Østeuropa / Krav om automatisk indrapportering på vej for danske virksomheder / VMware: Masser af hackerangreb mod Linux

Dansk Erhverv advarer om utilsigtede cyberangreb fra Østeuropa. Krav om automatisk indrapportering på vej for danske virksomheder. VMware: Masser af hackerangreb mod Linux. Disney har store planer inden for metaverse.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld. Din morgen-briefing er denne morgen skrevet af Dan Jensen.

Dansk Erhverv advarer om utilsigtede cyberangreb fra Østeuropa

Den tilspidsede situation mellem Ukraine og Rusland kan ramme danske virksomheder utilsigtet, advarer Dansk Erhverv.

Vi har nemlig tidligere set, at danske virksomheder - ikke mindst Mærsk i 2017 - bliver ramt af såkaldte ‘spill over’-angreb, som via internettet har spredt sig fra de mål, som angrebene oprindeligt var tiltænkt.

“Virksomhederne skal være oppe på dupperne for ikke at blive udsat for de her spill over-konsekvenser fra cyberangreb. Cyberspace kender ikke landegrænser, og derfor er der faktisk større risiko for, at danske virksomheder bliver ramt, end man måske lige forestiller sig,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Her opfordrer man til, at alle danske virksomheder omgående får gennemgået deres beredskab, får testet backup og får opdateret software og styresystemer.

Du kan læse mere hos Dansk Erhverv her.

Krav om automatisk indrapportering på vej for danske virksomheder

Regeringen vil med en ny bogføringslov for virksomheder have alle danske virksomheder til at digitalisere og registrere alle data ved hjælp af særligt godkendte digitale bogføringssystemer, skriver Børsen.

Ideen er, at alle indberetninger til det offentlige skal automatiseres, så det offentlige automatisk modtager de digitale regnskabsdata og lignende fra virksomheder.

Regeringen sigter efter, at de nye regler skal gælde fra regnskabsåret 2023.

“Det vil gøre det markant lettere for virksomheder, når de skal bogføre og indberette, og samtidigt gøre livet sværere for det lille mindretal, som ikke har orden i penalhuset, og som bruger den ikkedigitaliserede og -automatiserede hverdag til skatteunddragelse og økonomisk svindel,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til avisen.

VMware: Masser af hackerangreb mod Linux

Et stigende antal hackerangreb rettes mod Linux, som især anvendes som styresystem til servere - herunder de store serverparker i de datacentre, der udgør hjertet i clouden.

“De fleste af nutidens sikkerhedsløsninger fokuserer på Windows-baserede trusler, hvilket efterlader mange offentlige og private cloudløsninger sårbare over for angreb,” meddeler VMware.

Selskabet peger på, at den mest effektive metode til at afværge angreb er at indføre zero trust-adang og ‘prioritere opsporingen af truslerne,” som det hedder.

“Cyberkriminelle bruger flere og flere teknologier og tilføjer malware, der retter sig mod Linux-baserede operativsystemer for at maksimere virkningen af ​​deres angreb med så lille en indsats som muligt,” meddeler selskabet.

Disney har store planer inden for metaverse

Disney har store planer, når det gælder mulighederne i de kommende store digitale metaverse-universer, som Facebook, Microsoft og flere andre for alvor er begyndt at lægge sig i selen for at udvikle.

Disney har netop udnævnt Bob Chapek som topchef for selskabet nye metaverse-strategi med ansvar for at udvikle det, som Disney kalder for ‘næste generation storytelling,’ der skal ‘forbinde den fysiske og den digitale verden.’

Facebook satser stort på at udvikle sit metaverse, som selskabet tror vil blive fremtidens internet og har endda skiftet navn til Meta for at underbygge satsningen.

Også Microsoft satser stort på området, hvilket du kan læse mere om her: Derfor vil Microsoft købe Blizzard: Kampen om at udvikle fremtidens internet er i gang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere