Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Warren Buffett efter milliard-opkøb af aktier i Blizzard få uger før Microsoft-opkøb: Jeg vidste intet

Den kendte investor Warren Buffett købte aktier for en milliard dollar i spilselskabet Activision Blizzard gennem sit selskab Berkshire Hathaway, inden Microsoft meddelte et opkøb af spilgiganten. Den gode timing har ført til løftede øjenbryn, og det går investoren nu i rette med.

Warren Buffetts investeringsselskab tjente godt på Microsofts køb af Activision Blizzard, da hans investeringsselskab Berkshire Hathaway købte 14,7 millioner aktier i spilfirmaet for omkring en milliard kroner, kort tid før opkøbet blev annonceret, skrev Financial Times.

Warren Buffets aktiepost var således 975 millioner dollar værd med udgangen af december 2021. Den var mandag steget til 1,2 milliarder dollar - omkring 7,8 milliarder kroner - skriver avisen.

Handlen har ført til løftede øjenbryn, da Warren Buffett og Bill Gates har været mangeårige samarbejdspartnere.

Gates har blandt andet tidligere siddet i Berkshire Hathaways bestyrelse og det har nu fået investoren til at gå i rette med kritikken.

Det skriver medierne NY Post og Reuters.

Warrenn Buffett har udsendt et skriftligt svar på kritikken til medierne, hvor han understreger, at det ikke var ham selv, der foretog investeringen, men en af ​​de to investeringsforvaltere, der opererer uafhængigt af ham selv i Berkshire.

Buffett skriver dog ikke hvem, der er tale om. Det er enten Todd Combs eller Ted Weschler, skriver Reuters.

"Tre måneder efter"

Formålet med svaret er ifølge investoren at opklare misinformation.

"For at opsummere fakta var det omkring tre måneder efter vores managers første køb, at Microsoft annoncerede sit opkøbsforslag, som Berkshire ikke havde nogen forudgående viden om," skriver han og fortsætter:

"Når Microsoft indgiver sit proxy-materiale om dets foreslåede køb af Activision, ville jeg blive overrasket, hvis de overhovedet havde diskuteret et forslag med Activision i begyndelsen af ​​oktober, selvom jeg ikke ved det."

Warren Buffett oplyser yderligere, at Berkshire Harhaway købte 85 procent af sin aktieposition i spilselskabet tilbage i oktober og resten i november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere