Artikel top billede

Warren Buffett efter milliard-opkøb af aktier i Blizzard få uger før Microsoft-opkøb: Jeg vidste intet

Den kendte investor Warren Buffett købte aktier for en milliard dollar i spilselskabet Activision Blizzard gennem sit selskab Berkshire Hathaway, inden Microsoft meddelte et opkøb af spilgiganten. Den gode timing har ført til løftede øjenbryn, og det går investoren nu i rette med.

Warren Buffetts investeringsselskab tjente godt på Microsofts køb af Activision Blizzard, da hans investeringsselskab Berkshire Hathaway købte 14,7 millioner aktier i spilfirmaet for omkring en milliard kroner, kort tid før opkøbet blev annonceret, skrev Financial Times.

Warren Buffets aktiepost var således 975 millioner dollar værd med udgangen af december 2021. Den var mandag steget til 1,2 milliarder dollar - omkring 7,8 milliarder kroner - skriver avisen.

Handlen har ført til løftede øjenbryn, da Warren Buffett og Bill Gates har været mangeårige samarbejdspartnere.

Gates har blandt andet tidligere siddet i Berkshire Hathaways bestyrelse og det har nu fået investoren til at gå i rette med kritikken.

Det skriver medierne NY Post og Reuters.

Warrenn Buffett har udsendt et skriftligt svar på kritikken til medierne, hvor han understreger, at det ikke var ham selv, der foretog investeringen, men en af ​​de to investeringsforvaltere, der opererer uafhængigt af ham selv i Berkshire.

Buffett skriver dog ikke hvem, der er tale om. Det er enten Todd Combs eller Ted Weschler, skriver Reuters.

"Tre måneder efter"

Formålet med svaret er ifølge investoren at opklare misinformation.

"For at opsummere fakta var det omkring tre måneder efter vores managers første køb, at Microsoft annoncerede sit opkøbsforslag, som Berkshire ikke havde nogen forudgående viden om," skriver han og fortsætter:

"Når Microsoft indgiver sit proxy-materiale om dets foreslåede køb af Activision, ville jeg blive overrasket, hvis de overhovedet havde diskuteret et forslag med Activision i begyndelsen af ​​oktober, selvom jeg ikke ved det."

Warren Buffett oplyser yderligere, at Berkshire Harhaway købte 85 procent af sin aktieposition i spilselskabet tilbage i oktober og resten i november.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?