Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Bill Gates ven Warren Buffett købte aktier for en milliard dollar i Blizzard få uger før Microsoft-opkøb

Rigmanden Warren Buffet købte aktier for en milliard dollare i spilselskabet Activision Blizzard få uger før Microsoft meddelte, at det køber Blizzard.

Verdens måske bedste investor, rigmanden Warren Buffet, købte i al hemmelighed op i spilselskabet Activision Blizzard få uger før, at Microsoft og Blizzard meddelte, at Microsoft overtager selskabet.

Ifølge Financial Times købte Warren Buffets kendte investeringsselskab Berkshire Hathaway aktier for næsten en milliard dollar i Activision Blizzard i løbet af fjerde kvartal 2021.

Pengene sikrede Bershire Hathaway 14,7 millioner aktier i selskabet, som altså få uger senere indgik aftale med Microsoft.

Financial Times skriver, at Activion Blizzards aktierkurs er steget med 23 procent i det seneste år - langt mere end resten af markedet.

Aktiekursen er steget markant, siden Microsoft meddelelse om en mulig overtagelse.

Warren Buffets aktiepost var således 975 millioner dollar værd med udgangen af december 2021. Den var mandag steget til 1,2 milliarder dollar, skriver avisen.

Warren Buffet og Bill Gates er mangeårige samarbejdspartnere og venner, som har bidraget til hinandens forretninger gennem mange år.

Bill Gates fratrådte dog som bestyrelsesmedlem i Berkshire Hathaway i marts 2020, mens Warren Buffet trådte ud af bestyrelsen i Bill Gates’ The Bill & Melinda Gates Foundation, da Bill og Melinda Gates i maj 2021 meddelte, at de skulle skilles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere