Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Bill Gates ven Warren Buffett købte aktier for en milliard dollar i Blizzard få uger før Microsoft-opkøb

Rigmanden Warren Buffet købte aktier for en milliard dollare i spilselskabet Activision Blizzard få uger før Microsoft meddelte, at det køber Blizzard.

Verdens måske bedste investor, rigmanden Warren Buffet, købte i al hemmelighed op i spilselskabet Activision Blizzard få uger før, at Microsoft og Blizzard meddelte, at Microsoft overtager selskabet.

Ifølge Financial Times købte Warren Buffets kendte investeringsselskab Berkshire Hathaway aktier for næsten en milliard dollar i Activision Blizzard i løbet af fjerde kvartal 2021.

Pengene sikrede Bershire Hathaway 14,7 millioner aktier i selskabet, som altså få uger senere indgik aftale med Microsoft.

Financial Times skriver, at Activion Blizzards aktierkurs er steget med 23 procent i det seneste år - langt mere end resten af markedet.

Aktiekursen er steget markant, siden Microsoft meddelelse om en mulig overtagelse.

Warren Buffets aktiepost var således 975 millioner dollar værd med udgangen af december 2021. Den var mandag steget til 1,2 milliarder dollar, skriver avisen.

Warren Buffet og Bill Gates er mangeårige samarbejdspartnere og venner, som har bidraget til hinandens forretninger gennem mange år.

Bill Gates fratrådte dog som bestyrelsesmedlem i Berkshire Hathaway i marts 2020, mens Warren Buffet trådte ud af bestyrelsen i Bill Gates’ The Bill & Melinda Gates Foundation, da Bill og Melinda Gates i maj 2021 meddelte, at de skulle skilles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?