Artikel top billede

Gratis på Mac og iPad: Leg med kode og lær hurtigt det basale

Apples læringsværktøj Swift Playgrounds er sjovt, pædagogisk og lader børn og voksne lege sig frem til viden om, hvordan man koder apps. Det gør det meget nemmere at tage de næste skridt på vejen mod selv at forstå og beherske teknologien.

Kombinationen mellem børn og iPads skaber som bekendt et uendeligt kraftigt vakuum, der suger tid og opmærksomhed til sig. Hvilket ville være lettere at leve med, hvis de fra tid til anden dog bare brugte den pokkers dims til noget fornuftigt.

Men faktisk stiller Apple et virkelig brugbart værktøj til rådighed, der gør det nemmere at lade både børn og voksne tage springet fra ren forbruger af skaber af digitalt indhold.

Navnet er Swift Playgrounds, og selv om det efterhånden har nogle år på bagen, så er værktøjet i bredere sammenhænge overraskende ukendt.

Appen er gratis tilgængelig, udkom i version 4 for et par måneder siden og lader brugeren lege sig frem til viden om, hvordan man koder apps med Swift-sproget på Mac og iPad (men ikke på iPhone).

Der findes andre gode platforme, der tjener samme formål. Heraf er Code.org og Scratch nok de mest kendte og desuden blandt de værktøjer, som danske Coding Pirates bruger. Men hvor begge kan bruges på alle platforme, så er Swift Playgrounds udelukkende tilgængeligt på iPad og Mac.

Det taler selvsagt ikke umiddelbart til Swift Playgrounds fordel. Til gengæld er Playgrounds lige nummeret mere pædagogisk opbygget, enormt velstruktureret og – i vanlig Apple-stil – et grafisk meget flot produkt.

I første del af læringsforløbet skal man bygge kode, der leder en lille skabning ved navn Byte rundt på en flyvende ø på jagt efter ædelsten.

De indledende udfordringer er meget, meget nemme. Men sværhedsgraden stiger hver gang en lille smule, og der skal hurtigt mere til, før Byte når sikkert i mål og danser en lille sejrsdans.

Undervejs lærer man om enkle kommandoer, funktioner og gentagelser, men også om variable, betingelser, om debugging og meget mere.

Det er undertiden en smule frustrerende – som kode jo kan være. Til gengæld er tilfredsstillelsen så meget desto større, når man endelig hitter ud af at løse en udfordring.

Siden følger mere avancerede forløb, og lægger man sig lidt i selen, kommer man hurtigt i gang med at bygge egentlige spil og små, nyttige applikationer.

Man bliver ikke superudvikler af at bruge Swift Playgrounds, men lærer på den anden side hurtigt en række af de fundamentale principper bag kodning.

Og allerede her er man nået længere end 99% af alle andre digitale forbrugere, fordi det er blevet så meget nemmere at tage de næste skridt på vejen til selv at forstå og beherske teknologien. Uanset hvilket sprog, man siden skulle finde på at kaste sig over.

Det gør både Swift Playgrounds velegnet til et tilgængeligt selvstudie eller som en hyggelig og nyttig fælles aktivitet i familien. Og så er det pludselig ikke helt så slemt, hvis ungerne bruger en times tid ekstra på iPad’en i ny og næ.

Læs mere om Swift Playgrounds hos Apple.

Titel: Swift Playgrounds / Udgivet af Apple, findes til iPad og MacOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere