Artikel top billede

(Foto: More Human Than Human film)

Danmark er europamester i kunstig intelligens: Virksomheders brug af AI fordoblet på to år

Hver fjerde danske virksomhed udnytter nu kunstig intelligens, hvilket er en fordobling på to år. Derved kan Danmark kalde sig europamester i kunstig intelligens, lyder det fra SMVdanmark.

Danmarks er europamester, når det gælder brugen af kunstig intelligens.

Udbredelsen er gået enormt stærkt de sidste to år - især blandt de små og memllemstore virkosmheder.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 selvstændige og små og mellemstore virksomheder.

Her vser det sig, at seks procent af virksomhederne brugte kunstig intelligens i 2019. Spoler vi frem til 2021, så er det tal steget til 24 procent.

Dermed er Danmark det land i Europa, hvor flest virksomheder har omfavnet den nye teknologi, konkluderer SMVdanmark.

"Kunstig intelligens frigør hænder fra kedelige, rutineprægede opgaver, og det giver mulighed for at fokusere på de kerneopgaver, som faktisk skaber mere værdi for virksomheden og for Danmark," siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Derudover viser undersøgelsen, at kunstig intelligens ikke kun er forbeholdt store virksomheder. 20 procent af Danmarks små virksomheder bruger kunstig intelligens, og det er en del højere, end når man skuer til nabolandene, hvor det for Sverige og Tyskland lyder på henoldsvis otte og ni procent.

Lasse Lindqvist ser flere fordele ved, at Danmark er godt med på kunstig intelligens-bølgen. Blandt andet i forhold til det overophedede jobmarked.

"Vi står lige nu i en situation, hvor mangel på arbejdskraft i høj grad begrænser produktionen. Her er for eksempel kunstig intelligens et stærkt våben til at frigøre hænder, og det kræver, at endnu flere virksomheder afsøger muligheden for automatisering af opgaver," siger Lasse Lundqvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere