Artikel top billede

(Foto: More Human Than Human film)

Danmark er europamester i kunstig intelligens: Virksomheders brug af AI fordoblet på to år

Hver fjerde danske virksomhed udnytter nu kunstig intelligens, hvilket er en fordobling på to år. Derved kan Danmark kalde sig europamester i kunstig intelligens, lyder det fra SMVdanmark.

Danmarks er europamester, når det gælder brugen af kunstig intelligens.

Udbredelsen er gået enormt stærkt de sidste to år - især blandt de små og memllemstore virkosmheder.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 selvstændige og små og mellemstore virksomheder.

Her vser det sig, at seks procent af virksomhederne brugte kunstig intelligens i 2019. Spoler vi frem til 2021, så er det tal steget til 24 procent.

Dermed er Danmark det land i Europa, hvor flest virksomheder har omfavnet den nye teknologi, konkluderer SMVdanmark.

"Kunstig intelligens frigør hænder fra kedelige, rutineprægede opgaver, og det giver mulighed for at fokusere på de kerneopgaver, som faktisk skaber mere værdi for virksomheden og for Danmark," siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Derudover viser undersøgelsen, at kunstig intelligens ikke kun er forbeholdt store virksomheder. 20 procent af Danmarks små virksomheder bruger kunstig intelligens, og det er en del højere, end når man skuer til nabolandene, hvor det for Sverige og Tyskland lyder på henoldsvis otte og ni procent.

Lasse Lindqvist ser flere fordele ved, at Danmark er godt med på kunstig intelligens-bølgen. Blandt andet i forhold til det overophedede jobmarked.

"Vi står lige nu i en situation, hvor mangel på arbejdskraft i høj grad begrænser produktionen. Her er for eksempel kunstig intelligens et stærkt våben til at frigøre hænder, og det kræver, at endnu flere virksomheder afsøger muligheden for automatisering af opgaver," siger Lasse Lundqvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?