Artikel top billede

(Foto: More Human Than Human film)

Danmark er europamester i kunstig intelligens: Virksomheders brug af AI fordoblet på to år

Hver fjerde danske virksomhed udnytter nu kunstig intelligens, hvilket er en fordobling på to år. Derved kan Danmark kalde sig europamester i kunstig intelligens, lyder det fra SMVdanmark.

Danmarks er europamester, når det gælder brugen af kunstig intelligens.

Udbredelsen er gået enormt stærkt de sidste to år - især blandt de små og memllemstore virkosmheder.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 selvstændige og små og mellemstore virksomheder.

Her vser det sig, at seks procent af virksomhederne brugte kunstig intelligens i 2019. Spoler vi frem til 2021, så er det tal steget til 24 procent.

Dermed er Danmark det land i Europa, hvor flest virksomheder har omfavnet den nye teknologi, konkluderer SMVdanmark.

"Kunstig intelligens frigør hænder fra kedelige, rutineprægede opgaver, og det giver mulighed for at fokusere på de kerneopgaver, som faktisk skaber mere værdi for virksomheden og for Danmark," siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Derudover viser undersøgelsen, at kunstig intelligens ikke kun er forbeholdt store virksomheder. 20 procent af Danmarks små virksomheder bruger kunstig intelligens, og det er en del højere, end når man skuer til nabolandene, hvor det for Sverige og Tyskland lyder på henoldsvis otte og ni procent.

Lasse Lindqvist ser flere fordele ved, at Danmark er godt med på kunstig intelligens-bølgen. Blandt andet i forhold til det overophedede jobmarked.

"Vi står lige nu i en situation, hvor mangel på arbejdskraft i høj grad begrænser produktionen. Her er for eksempel kunstig intelligens et stærkt våben til at frigøre hænder, og det kræver, at endnu flere virksomheder afsøger muligheden for automatisering af opgaver," siger Lasse Lundqvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere