Artikel top billede

(Foto: More Human Than Human film)

Danmark er europamester i kunstig intelligens: Virksomheders brug af AI fordoblet på to år

Hver fjerde danske virksomhed udnytter nu kunstig intelligens, hvilket er en fordobling på to år. Derved kan Danmark kalde sig europamester i kunstig intelligens, lyder det fra SMVdanmark.

Danmarks er europamester, når det gælder brugen af kunstig intelligens.

Udbredelsen er gået enormt stærkt de sidste to år - især blandt de små og memllemstore virkosmheder.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 selvstændige og små og mellemstore virksomheder.

Her vser det sig, at seks procent af virksomhederne brugte kunstig intelligens i 2019. Spoler vi frem til 2021, så er det tal steget til 24 procent.

Dermed er Danmark det land i Europa, hvor flest virksomheder har omfavnet den nye teknologi, konkluderer SMVdanmark.

"Kunstig intelligens frigør hænder fra kedelige, rutineprægede opgaver, og det giver mulighed for at fokusere på de kerneopgaver, som faktisk skaber mere værdi for virksomheden og for Danmark," siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Derudover viser undersøgelsen, at kunstig intelligens ikke kun er forbeholdt store virksomheder. 20 procent af Danmarks små virksomheder bruger kunstig intelligens, og det er en del højere, end når man skuer til nabolandene, hvor det for Sverige og Tyskland lyder på henoldsvis otte og ni procent.

Lasse Lindqvist ser flere fordele ved, at Danmark er godt med på kunstig intelligens-bølgen. Blandt andet i forhold til det overophedede jobmarked.

"Vi står lige nu i en situation, hvor mangel på arbejdskraft i høj grad begrænser produktionen. Her er for eksempel kunstig intelligens et stærkt våben til at frigøre hænder, og det kræver, at endnu flere virksomheder afsøger muligheden for automatisering af opgaver," siger Lasse Lundqvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere