Artikel top billede

Kina strammer grebet om Alibaba-imperiet: Ant Group skal kulegraves

Alibaba står endnu engang for skud, hvor myndighederne nu vil granske selskabets fintech-ben, Ant Group. Det medfører kurstæsk til aktien, der rammer et lavpunkt.

De kinesiske myndigheder fortsætter med at stramme den regulatoriske skrue om landets tech-giganter.

Det er en manøvre, der er stået på siden 2020, hvor præsident Xi Jinping lancerede 'Common Prosperity'-kampagnen. Siden er flere af landets store internetselskaber faldet drastisk i værdi.

For tredje dag i træk falder de kinesiske tech-aktier på børsen i Hong Kong. Det sker af ren frygt for den seneste regulering, der er på vej fra myndighederne, skriver Bloomberg.

Det brede kinesiske indeks falder med 3 procent, og her skiller ehandelsgiganten Alibaba sig ud med et større fald.

Selskabet, der er stiftet af Jack Ma, falder med næsten fire procent for anden dag i træk.

Det sker, da de kinesiske myndigheder igen har kastet sig over selskabets fintech-ben, Ant Group.

En undersøgelse af Ant Groups forbindelser til andre store statslige virksomheder skulle være beordret fra øverste hold i Beijing. Her skal virksomhedernes finansielle eksponering og eventuelle forbindelser til Ant Group granskes.

Ant Group udspringer af Alibaba, og tilbage i januar sidste år var det meningen, at selskabet skulle børsnoteres. Der var udsigt til den støreste notering nogensinde, men her fik myndigheder stukket en kæp i hjulpet på projektet, der blev lagt i graven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere