Artikel top billede

Kina strammer grebet om Alibaba-imperiet: Ant Group skal kulegraves

Alibaba står endnu engang for skud, hvor myndighederne nu vil granske selskabets fintech-ben, Ant Group. Det medfører kurstæsk til aktien, der rammer et lavpunkt.

De kinesiske myndigheder fortsætter med at stramme den regulatoriske skrue om landets tech-giganter.

Det er en manøvre, der er stået på siden 2020, hvor præsident Xi Jinping lancerede 'Common Prosperity'-kampagnen. Siden er flere af landets store internetselskaber faldet drastisk i værdi.

For tredje dag i træk falder de kinesiske tech-aktier på børsen i Hong Kong. Det sker af ren frygt for den seneste regulering, der er på vej fra myndighederne, skriver Bloomberg.

Det brede kinesiske indeks falder med 3 procent, og her skiller ehandelsgiganten Alibaba sig ud med et større fald.

Selskabet, der er stiftet af Jack Ma, falder med næsten fire procent for anden dag i træk.

Det sker, da de kinesiske myndigheder igen har kastet sig over selskabets fintech-ben, Ant Group.

En undersøgelse af Ant Groups forbindelser til andre store statslige virksomheder skulle være beordret fra øverste hold i Beijing. Her skal virksomhedernes finansielle eksponering og eventuelle forbindelser til Ant Group granskes.

Ant Group udspringer af Alibaba, og tilbage i januar sidste år var det meningen, at selskabet skulle børsnoteres. Der var udsigt til den støreste notering nogensinde, men her fik myndigheder stukket en kæp i hjulpet på projektet, der blev lagt i graven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere