Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musks underjordiske super-tog møder massiv modstand

Elon Musks Hyperloop-projekt, der skal revolutionere underjordisk transport, er løbet ind i en mur. Leverandør laver kovending og fyrer halvdelen af staben.

For snart 10 år siden kastede Elon Musk sig ud i et ambitiøst projekt, der skulle revolutionere underjordisk transport.

Hyperloop hedder konceptet, hvor togvogne skydes afsted under jorden i et fuldstændig lukket og lufttæt rør. Derved skulle vognene opnå enorme hastigheder.

Elon Musk, der blandt andet står bag SpaceX, Tesla og Paypal, kastede sig ud i dette projekt i 2013, men han valgte efter noget tid at lade andre leverandører stå for teknologien. Her kom Virgin Hyperloop på banen som første kommercielle bud på en leverandør.

Det var ligeledes det første selskab, der kunne finansiere projektet. I årenes løb er der fundet et par prøvekørsler sted, hvor gods og mennesker er transporteret - dog ikke mde de visionære hastigheder, projektet bygger på.

Men nu ser situationen yderst kritisk ud for selskabet, skriver Financial Times.

Virgin Hyperloop har nemlig fyret halvdelen af alle sine medarbejdere. Samtidig dropper selskabet planerne om af fragte passagerer via de underjordiske tunneller - i stedet skal projektet pivoteres til at fragte gods i stedet.

Financial Times skriver, at der kræver færre godkendelser at fragte gods modsat mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere