Artikel top billede

(Foto: Envidan)

EnviDan-gruppen udskiller software-afdeling i selvstændig division: Tidligere hostnordic-topchef går i front

Den rådgivende ingeniørvirksomhed EnviDan udskiller nu sin softwareforretning i en selvstændig enhed. I front for satsningen står Morten Klank, tidligere topchef i Hostnordic, og han skal nu sætte turbo på selskabets digitale løsninger til forsyningssektoren.

EnviDan-gruppen udskiller nu sin software-forretningen i en selvstændigt divison.

Selskabet ser nemlig et "kæmpe optimeringspotentiale" i digitale løsninger til klimaområdet, og de ambitioner skal der nu turbo på at indfries.

Derfor oprettes software-enheden som en selvstændig divison, der udelukkende vil fokusere på digitale løsninger til forsyningssektoren.

EnviDan påpeger, at denne satsning bliver med en stærk profil i spidsen.

Direktøren for divisionen er Morten Klank, der tidligere har været topchef i Hostnordic.

Tilbage i 2019 fik han jobbet som head of cloud services hos EnviDan.

Fremover bliver hans titel managing director for software-divisionen, hvor han samtidig indgår i EnviDans direktion.

”Morten har en unik viden omkring opbygning og udvikling af digitale forretninger, og selvom vores softwareløsninger allerede i dag skaber værdi i en lang række forsyninger, har vi brug for en MD, som har et udpræget digitalt mindset, hvis vi skal lykkes med at skabe den digitale forretning, som vi håber på, og som vi ved at kunderne efterspørger. Her tror vi på, at Morten Klank er det rigtige valg,” siger Morten Fjerbæk, CEO i EnviDan, om valget af Morten Klank.

Den nye softwaredivision skal sikre, at virksomhedens softwarepalette kontinuerligt leverer det bedste datagrundlag til forsyningssektoren i Danmark, Norge og Sverige, skriver selskabet.

Nu kommer alle EnviDans softwareløsninger over i en selvstændig organisation, men udviklingen vil stadig ske i samarbejde med selskabets vand- og spildevandsspecialister.

”Det er vores fagspecialister som er med til at kravspecificere, teste og implementere vores løsninger, fordi vi tror på, at det er i krydsfeltet mellem software- og vandfagligheden, at guldet ligger.” siger Morten Klank i følge meddelelsen.

EnviDan er en rådgivende ingeniørvirksomhed med kontorer i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet leverer løsninger inden for vand, spildevand, energi og miljø.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere