Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Ericsson erkender: Kan have betalt bestikkelse til Islamisk Stat

Under krigen mod Islamisk Stat i Irak har Ericsson betalt bestikkelse for at kunne fortsætte sit arbejde i landet, viser dokumenter som flere internationale medier har fået adgang til.

Den svenske televirksomhed Ericsson har under krigen mod Islamisk Stat Stat (IS) i Irak betalt bestikkelse i et forsøg på at holde sin forretning kørende i det krigshærgede land.

Det skriver Politiken, der sammen med 30 andre medier i organisantionen International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) har fået adgang til en hemmeligholdt rapport om en intern undersøgelse fra Ericsson, der er blevet lækket.

Betalte for at fortsætte driften

Bestikkelsen blev ifølge avisen betalt for at Ericsson kunne få tilladelse til at fortsætte sit arbejde med at udbygge sit mobilnetværket i Irak, og i en pressemeddelelse erkender Ericsson ligeledes, at det ”kan have betalt IS” for at kunne fortsætte sin forretning i landet.

”Ericsson har betalt for at køre gennem områder, som har været kontrolleret af terrororganisationer, inklusive IS,” erkender Börje Ekholm, administrerende direktør i Ericsson ifølge Politiken.

Den svenske televirksomhed har de seneste år nydt godt af sanktionerne mod konkurrenten Huawei, hvor selskabet har overtaget af den kinesiske koncerns kontrakter.

Herhjemme rundede Ericssons omsætning 1,26 milliarder kroner i 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere