Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Ericsson erkender: Kan have betalt bestikkelse til Islamisk Stat

Under krigen mod Islamisk Stat i Irak har Ericsson betalt bestikkelse for at kunne fortsætte sit arbejde i landet, viser dokumenter som flere internationale medier har fået adgang til.

Den svenske televirksomhed Ericsson har under krigen mod Islamisk Stat Stat (IS) i Irak betalt bestikkelse i et forsøg på at holde sin forretning kørende i det krigshærgede land.

Det skriver Politiken, der sammen med 30 andre medier i organisantionen International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) har fået adgang til en hemmeligholdt rapport om en intern undersøgelse fra Ericsson, der er blevet lækket.

Betalte for at fortsætte driften

Bestikkelsen blev ifølge avisen betalt for at Ericsson kunne få tilladelse til at fortsætte sit arbejde med at udbygge sit mobilnetværket i Irak, og i en pressemeddelelse erkender Ericsson ligeledes, at det ”kan have betalt IS” for at kunne fortsætte sin forretning i landet.

”Ericsson har betalt for at køre gennem områder, som har været kontrolleret af terrororganisationer, inklusive IS,” erkender Börje Ekholm, administrerende direktør i Ericsson ifølge Politiken.

Den svenske televirksomhed har de seneste år nydt godt af sanktionerne mod konkurrenten Huawei, hvor selskabet har overtaget af den kinesiske koncerns kontrakter.

Herhjemme rundede Ericssons omsætning 1,26 milliarder kroner i 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?