Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Ericsson erkender: Kan have betalt bestikkelse til Islamisk Stat

Under krigen mod Islamisk Stat i Irak har Ericsson betalt bestikkelse for at kunne fortsætte sit arbejde i landet, viser dokumenter som flere internationale medier har fået adgang til.

Den svenske televirksomhed Ericsson har under krigen mod Islamisk Stat Stat (IS) i Irak betalt bestikkelse i et forsøg på at holde sin forretning kørende i det krigshærgede land.

Det skriver Politiken, der sammen med 30 andre medier i organisantionen International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) har fået adgang til en hemmeligholdt rapport om en intern undersøgelse fra Ericsson, der er blevet lækket.

Betalte for at fortsætte driften

Bestikkelsen blev ifølge avisen betalt for at Ericsson kunne få tilladelse til at fortsætte sit arbejde med at udbygge sit mobilnetværket i Irak, og i en pressemeddelelse erkender Ericsson ligeledes, at det ”kan have betalt IS” for at kunne fortsætte sin forretning i landet.

”Ericsson har betalt for at køre gennem områder, som har været kontrolleret af terrororganisationer, inklusive IS,” erkender Börje Ekholm, administrerende direktør i Ericsson ifølge Politiken.

Den svenske televirksomhed har de seneste år nydt godt af sanktionerne mod konkurrenten Huawei, hvor selskabet har overtaget af den kinesiske koncerns kontrakter.

Herhjemme rundede Ericssons omsætning 1,26 milliarder kroner i 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere