Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Chefer fra Ericsson vil blive retsforfulgt for bestikkelse

En række tidligere chefer fra Ericsson vil blive retsforfulgt senere på året i en bestikkelsessag, der ligger 10 år tilbage, skriver svensk erhvervsmedie.

En række tidligere chefer fra Ericsson står til at blive retsforfulgt i en bestikkelsessag.

Det skriver det svenske erhvervsmedie SvD Næringsliv.

Siden april 2019 er selskabet blevet undersøgt af den svenske nationale enhed mod korruption. Sagen handler om bestikkelse af embedsmænd i Djibouti i Afrika tilbage i 2011 og 2012.

Teleselskabet har allerede fyret 50 ansatte efter en amerikansk bestikkelsesundersøgelse, der er gennemført. I den forbindelse er der 20 personer blevet forhørt, og efterforskningen er vokset til at indeholde mange tusinde sider, oplyser kammeranklager Mats Jansson til mediet.

Nu er anklageren i den afsluttende fase af den svenske efterforskning.

"Det er rigtigt. Vi har underrettet en række tidligere Ericsson-medarbejdere om mistanke om forbrydelse. Der er mænd, og der er mere end to. Det handler om, at de bestikker afrikanske embedsmænd med i alt omkring 20 millioner kroner for at vinde en kontrakt," siger Mats Jansson til SvD Næringsliv.

Der skal rykkes på anklagerne nu, da lovovertrædelserne i Djibouti for over ti år siden er ved at blive forældet, lyder det.

Mats Jansson oplyser, at han forventer at tage en beslutningen om, hvorvidt de tidligere ansatte skal retsforfølges i løbet af maj eller juni.

Men ifølge SvD Næringslivs kilder er beslutningen allerede taget.

Anklageren tilføjer dog, at han mener, der er begået en forbrydelse.

Ericsson har ligeledes tidligere erkendt, at selskabet har overtrådt amerikanske bestikkelseslove.

I demceber 2019 blev Ericsson idømt en bøde på 10 milliarder svenske kroner, der er blevet betalt.

Nu handler sagen om, at de svenske efterforskning skal holde de tidligere ansatte ansvarlige i sagen.

Læs mere her: TDC's 5G-leverandør betaler milliardbøde for korruption: Har bestukket embedsmænd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere