Artikel top billede

(Foto: Toyota)

Hacker-angreb får Toyota til stoppe al bilproduktion på 14 kæmpe-fabrikker i et døgn

Toyota lukker ned for al produktion af biler på alle sine 14 kæmpe bilfabrikker i Japan i et døgn på grund af hackerangreb.

Toyota Motor lukker i et døgn helt ned for produktionen af biler i Japan, hvor selskabet har 14 store bil-fabrikker med i alt 28 produktions-linier.

Nedlukningen finder sted i dag tirsdag og vil altså vare frem til onsdag.

De ramte Toyota-fabrikker vil normalt i dette tidsrum kunne bygge 13.000 biler.

Den finder sted som en direkte konsekvens af, at den store underleverandør Kojima Industries er blevet ramt af et hacker-angreb.

Kojima leverer plastic-dele og forskellige former for elektronik til Toyotas biler, som ikke kan samles uden disse dele.

Kojima Industries har ikke andre kunder en Toyota, som i alt har hele 60.000 underleverandører over hele verden.

Kojima opdagede lørdag aften en fejl i et af selskabets fil-servere, som blev rebootet.

Her opdagede teknikerne så, at serveren var blevet inficeret med en virus, ligesom der var blevet installeret en trussel på engelsk.

Det er endnu uklart, hvem der står bag angrebet.

Ifølge CNN har angrebet udløst bekymringer i Japan, som netop har erklæret sig på Ukraines side i landets konflikt med Rusland.

De fleste store japanske virksomheder er godt beskyttet mod hacker-angreb og lignende, men det samme gælder ikke de små og mellemstore underleverandører.

Toyota meddeler, at det kommer til at tage et par uger at restore hele det ramte system, men at produktionen af dele fra Kojima kan genstartes ved hjælp af backup.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere