Artikel top billede

Streaming: Kæmperobotter og eksperimentel fysik i forstaden

Den roste – men også oversete – serie Tales From the Loop på Amazon Prime puster liv i de smukke og stemningsfulde malerier af svenske Simon Stålenhag.

Det har været gode år på streaming for os, der er glade for science-fiction og fantasy. Faktisk så gode, at selv kvalitetsserier undertiden flyver helt under radaren og bliver væk mellem alle de mange interessante tilbud.

Det gælder blandt andet Tales From the Loop på Amazon Prime, der puster liv i de smukke og stemningsfulde malerier af svenske Simon Stålenhag.

I Stålenhags verden optræder en 80’er udgave af Sverige – komplet med udtjente Volvoer og børn med grydehår og dynejakker – side om side med kæmpestore robotter og futuristiske bygninger.

Amazons version fra 2020 foregår ganske vist i Ohio, men ellers er sceneriet fuldkommen det samme.

De otte episoder fortæller hver sin uafhængige og ofte rørende historie, hvor børn og voksne i byen lever op og ned ad det mystiske Mercer Center for Experimental Physics, også kendt som ”The Loop.”

Her møder man grundlæggeren Russ Willard (spillet af altid gode Jonathan Pryce) og får en række forskellige vinkler på det mærkværdige sted, hvor eksperimentel fysik har fået lov at trykke speederen helt i bund.

Tales From the Loop er flot produceret og har med rette fået gode anmeldelser, hvilket bl.a. har udmøntet sig i en rating på 86 procent på Rotten Tomatoes.

Den er ikke actiontung som de fleste andre sci-fi serier, ligesom man også vil kigge forgæves efter en rød tråd, som binder det hele sammen.

Det er så måske også en del af forklaringen på, hvorfor Amazon desværre ikke har produceret mere end første sæson – der dog sagtens kan stå alene og som helt afgjort er et kig værd.

Titel: Tales From the Loop / Kan streames på Amazon Prime Video