Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Google, Apple og Netflix afviser russisk stats-tv / Datatilsynet kritiserer webshop for autoudfyldning / Digiplex skifter navn til Stack

Google, Apple og Netflix afviser russisk stats-tv. Datatilsynet kritiserer webshop for autoudfyldning. Digiplex skifter navn til Stack. Blue Ocean Robotics ansætter ny topchef. Infosuite får ny topchef. Satya Nadellas søn er død, og så et det i dag 53 år siden, at Concorden fløj sin jomfru-tur

God morgen venner.

Det er i dag onsdag den 2. marts, og igen denne morgen er det Jacob Wittorff, der sidder klar til at levere dagens første nyheds-fix til dig.

Vi lægger ud med en nyhed, der tager udgangspunktet i nogle af de mange konsekvenser, som følger i kølvandet på Ruslands invasion af nabolandet Ukraine.

Her har flere store tech-selskaber nu valgt at sanktionere russiske statsmedier.

Google, Apple og Netflix afviser russisk stats-tv

I fremtiden vil det ikke være muligt at se de statsejede russiske propagandakanaler RT og Sputnik på Youtube.

Det oplyser Google på Twitter.

“På grund af den aktuelle krig i Ukraine blokerer vi i hele Europa Youtube-kanaler, der er forbundet til RT og Sputnik med øjeblikkelig virkning

Streamingtjenesten Netflix har også valgt ikke at inkludere russiske statsmedier på sin platform, selvom en ny russisk lovgivning stiller krav om det, mens Apple i sin App Store uden for Rusland har fjernet apps fra RT og Sputnik.

Datatilsynet kritiserer webshop for autoudfyldning

Garn-webshoppen Rito har fået kritik af Datatilsynet for at bruge en funktion, hvor indtastningen af en allerede kendt mail-adresse betød, at en lang række andre personoplysninger automatisk blev udfyldt.

Funktionen krævede ikke, at man i forvejen havde logget ind med en adgangsgode, og det betød derfor, at folk kunne få adgang til andre folks personoplysninger ved blot at indtastee en mail-adresse på hjemmesiden.

Datatilstynet oplyser, at den har vurderet at brug af autoudfyldning kræver, at brugeren i forvejen har verificeret sig gennem et login.

Digiplex skifter navn til Stack

Det norske datacenterselskab Digiplex blev i sommer opkøbt af amerikanske IPI Partners, og som en konsekvens af overtagelsen vil selskabet i fremtiden bruge navnet Stack.

Sammen med italienske Supernap, der også er en del af IPI Partners-koncernen, vil Digiplex kommer til at udgøre Stacks emea-regionen.

Digiplex har gennem de seneste år ekspanderet aggressivt i Norden, og for et år siden påbegyndte selskabet opførelsen af et regulært datacenter-campus i Høje Taastrup på den københavnske vestegn.

Blue Ocean Robotics ansætter ny topchef

Janus Doré Pagh tiltræder som ny administrerende direktør for det danske robotselskab Blue Ocean Robotics.

Han afløser Claus Risager som nu i stedet vil indtage en nyoprettet stilling som strategichef.

Blue Ocean Robotics har desuden ansat Carsten Gram Andersen som ny finansdirektør.

Infosuite får ny topchef

Den danske business intelligence-virksomhed Infosuite har forfremmet Anne Mette Søndergaard Christensen til administrerende direktør.

Hun indtog tidligere posten som kommerciel direktør, og i det nye job som topchef skal hun ifølge Infosuite blandt andet arbejde med at optimere kundetilfredsheden.

Satya Nadellas søn er død

Zain Nadella, søn af Microsofts topchef Satya Nadella og hans hustru Anu Nadella, er død blot 26 år gammel.

Det oplyser Microsoft ifølge Bloomberg i en mail til selskabets ansatte.

Zain Nadella var født med cerebral parese, og Satya Nadella har flere gange fremhævet det som en del af årsagen til, at han altid har været fokuseret på at gøre Microsofts produkter tilgængelige for personer med handicap.

Om dagen i dag: Det er i dag 53 år siden, at Concorden fløj sin jomfru-tur

Concorden fløj den 2. marts 1969 sin jomfrutur, da den lettede fra lufthavnen i Toulouse og var i luften i 27 minutter før den landede igen.

Flyet havde en tophastighed på 2.170 kilometer i timen, hvilket er mere end dobbelt så hurtigt som lydens hastighed.

Concorden fløj sin første kommercielle rutetur i 1976, og den gennemsnitlige rejsetid mellem London og New York med Concorden var blot 3 timer og 20 minutters. En tilsvarende tur med et normalt passagerfly ville til sammenligning tage mere end 7 timer.

Den lave rejsetid kombineret med tidsforskellen betød, at du på en rejse mellem London og New York ville lande to timer tidligere end du tog af sted.

Concorden er i dag taget ud af drift og fløj sin sidste tur den 26. november 2003.