Artikel top billede

Danske teleselskaber har i årevis opretholdt masseovervågning, selvom det har været på kant med loven: "Den danske stat bærer ansvaret for den situation"

Interview: Danske borgeres privatliv er sandsynligvis ifølge EU-retten i årevis er blevet krænket som følge af den masseovervågning, danske teleselskaber har været forpligtiget til at foretaget. Men de danske teleselskaber afviser, at de selv skulle have sat en stopper for masselogning. Det må være op til landets folketing at vedtage love, der er lovlige, lyder det fra Teleindustriens direktør, Jakob Willer.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Sådan forholder danske teleselskaber sig til problematisk logningspraksis
  • Om teleindustrien mener, at det har gjort noget ulovligt
  • Hvorvidt teleselskaberne vil fortsætte dansk logningspraksis, hvis den fortsat er på kant med EU-retten
  • Om teleselskaberne ifølge professor burde have tyet til civil ulydighed
1.269
6:30 min
Den nødvendige akutoperation af et sæt danske problematiske regler om logning af teledata har været udsat i årevis af den ene justitsminister efter den anden.

Alt imens har danske teleselskaber opretholdt masseovervågningen velvidende, at EU-Domstolen i en række sager har stemplet sådan en praksis – såkaldt generel og udifferentieret logning – som alt for omfattende.

Men selv om de danske teleselskaber erkender, at de danske logningsregler har været problematiske, forholder de sig til, at de har fulgt været dansk lov.