Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter russisk invasion: Regeringen sætter millioner af kroner på højkant til løft af it-sikkerhed i danske virksomheder

Regeringen står efter den russiske invasion af Ukraine klar med 50 millioner kroner til at løfte cybersikkerheds-niveauet i de mindre danske virksomheder.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er klar med en pulje på 50 millioner kroner, som regeringen vil give til at løfte it-sikkerhedsniveauet i de små og mellemstore danske virksomheder.

Ifølge Erhvervsministeriet er it-sikkerheden nemlig for dårlig i fire ud af 10 af de små og mellemstore danske virksomheder.

Og det er vigtigt, at de nu får løftet sikkerheden til et niveau, som passer til deres risikoprofiler.

“Den russiske aggression er en god anledning til at øge opmærksomheden på cybersikkerhed i de danske virksomheder. Vi har tidligere set, hvordan det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, hvis man bliver ramt af et cyberangreb, og vi ved, at russiske hackere før har rettet computermusen mod vestlige mål,” meddeler Simon Kollerup.

Alle danske virksomheder med mellem to og 249 medarbejdere kan søge om penge fra puljen, når den åbner 17. marts.

“Der gives støtte til rådgivning om, hvordan virksomheder kan styrke den digitale sikkerhed, herunder hvordan man får styr på data, processer og systemer fx gennem en certificerings- eller mærkningsordning,” meddeler Erhvervsministeriet.

Du kan læse mere om puljen på smvdigital.dk