Artikel top billede

USA vil have ’flyvende taxier’ – nu kommer reglerne på plads

De amerikanske myndigheder er i færd med at udarbejde det regelsæt, der skal gøre det muligt for flyvende taxier at flyve omkring.

De amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration (FAA), vil gennemgå det første regelsæt for en ny type af lavtflyvende persontransport, der populært kaldes flyvende taxier.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Myndigheden tager i øjeblikket imod de første ansøgninger for såkaldte eVTOL, elektriske Vertical Take-Off and Lift, en type forvoksede droner, der kan løfte passagerer eller last omkring uden behov for nogen pilot.

Mulighederne og retningslinjerne for at disse kan flyve omkring skal nu granskes af myndigheden i samspil med den amerikanske tilsynsmyndighed på området.

”Vi vil samarbejde fuldt ud med Inspector Generals tilsyn og ser frem til at præsentere mere af vores omfangsrige sikkerhedsarbejde på området,” lyder det fra FAA.

Private, lokale og eldrevene transportdrone forventes at udgøre en kæmpemæssig forretningen, med et marked, der kunne runde syv billioner kroner inden udgangen af 2040.

Flere nøgleaktører indenfor luftfart som Airbus, Boeing, Embraer og United Airlines er allerede i færd med at udvikle potentielle flyvende taxier. Store aktører fra bilbranchen som Toyota, Hyundai og Stellantis er også i færd med at undersøge mulighederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?