Artikel top billede

USA vil have ’flyvende taxier’ – nu kommer reglerne på plads

De amerikanske myndigheder er i færd med at udarbejde det regelsæt, der skal gøre det muligt for flyvende taxier at flyve omkring.

De amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration (FAA), vil gennemgå det første regelsæt for en ny type af lavtflyvende persontransport, der populært kaldes flyvende taxier.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Myndigheden tager i øjeblikket imod de første ansøgninger for såkaldte eVTOL, elektriske Vertical Take-Off and Lift, en type forvoksede droner, der kan løfte passagerer eller last omkring uden behov for nogen pilot.

Mulighederne og retningslinjerne for at disse kan flyve omkring skal nu granskes af myndigheden i samspil med den amerikanske tilsynsmyndighed på området.

”Vi vil samarbejde fuldt ud med Inspector Generals tilsyn og ser frem til at præsentere mere af vores omfangsrige sikkerhedsarbejde på området,” lyder det fra FAA.

Private, lokale og eldrevene transportdrone forventes at udgøre en kæmpemæssig forretningen, med et marked, der kunne runde syv billioner kroner inden udgangen af 2040.

Flere nøgleaktører indenfor luftfart som Airbus, Boeing, Embraer og United Airlines er allerede i færd med at udvikle potentielle flyvende taxier. Store aktører fra bilbranchen som Toyota, Hyundai og Stellantis er også i færd med at undersøge mulighederne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere