Artikel top billede

Amerikanske myndigheder undersøger rigmænd ovenpå Microsofts spilopkøb

USA’s anklagemyndigheder undersøger tre kendte forretningsmænds handel med optioner i forbindelse med Microsofts opkøb af Activision/Blizzard.

Tre forretningsmænd undersøges for mistænkelig timing i forbindelse med handel med optioner på Activision-aktier kort tid før Microsoft købte spilselskabet, skriver Reuters.

Der er tale om Barry Diller, der er stifter af konglomeratet IAC, som blandt andet står bag Vimeo og Care.com. Han er derudover formand for Expedia og har tidligere arbejdet for Paramount og Fox. Han er ifølge Forbes verdens 206. rigeste mand.

Derudover er Alexander von Furstenberg, som også sidder i IAC som bestyrelsesmedlem og tidligere investeringschef.

Den sidste er David Geffen, som ifølge Forbes er verden 71. rigeste. Han har tjent sin formue på underholdningsbranchen ved at stifte Asylum Records, Geffen Records, DGC Records smat filmselskabet Dreamworks.

De tre rigmænd lavede en opsigtsvækkende optionshandel på Activision-aktien tilbage i januar kort før Microsoft annoncerede købet af spilselskabet og bliver derfor undersøgt af det amerikanske justitsministerium.

De tre har tjent 407 millioner kroner i urealiseret overskud på handelen, skriver Reuters.

Barry Diller har fortalt til Reuters, at de tre forretningsmænd ikke havde noget kendskab til handelen.

"Hvis vi havde sådan information, ville vi aldrig have handlet på dem - det belaster godtroenhed at tro, at vi ville have gjort det tre dage før Microsoft og Activision afgav deres meddelelse," siger han ifølge mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere