Artikel top billede

Amerikanske myndigheder undersøger rigmænd ovenpå Microsofts spilopkøb

USA’s anklagemyndigheder undersøger tre kendte forretningsmænds handel med optioner i forbindelse med Microsofts opkøb af Activision/Blizzard.

Tre forretningsmænd undersøges for mistænkelig timing i forbindelse med handel med optioner på Activision-aktier kort tid før Microsoft købte spilselskabet, skriver Reuters.

Der er tale om Barry Diller, der er stifter af konglomeratet IAC, som blandt andet står bag Vimeo og Care.com. Han er derudover formand for Expedia og har tidligere arbejdet for Paramount og Fox. Han er ifølge Forbes verdens 206. rigeste mand.

Derudover er Alexander von Furstenberg, som også sidder i IAC som bestyrelsesmedlem og tidligere investeringschef.

Den sidste er David Geffen, som ifølge Forbes er verden 71. rigeste. Han har tjent sin formue på underholdningsbranchen ved at stifte Asylum Records, Geffen Records, DGC Records smat filmselskabet Dreamworks.

De tre rigmænd lavede en opsigtsvækkende optionshandel på Activision-aktien tilbage i januar kort før Microsoft annoncerede købet af spilselskabet og bliver derfor undersøgt af det amerikanske justitsministerium.

De tre har tjent 407 millioner kroner i urealiseret overskud på handelen, skriver Reuters.

Barry Diller har fortalt til Reuters, at de tre forretningsmænd ikke havde noget kendskab til handelen.

"Hvis vi havde sådan information, ville vi aldrig have handlet på dem - det belaster godtroenhed at tro, at vi ville have gjort det tre dage før Microsoft og Activision afgav deres meddelelse," siger han ifølge mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere