Artikel top billede

Bittelille hollandsk mobilproducent gør tech-kæmperne til skamme: Tilbyder syv år med opdateringer

De store Android-producenter kunne tage ved lære af den hollandske mobilproducent Fairphone.

Når du køber en Android-smartphone – selv en af de fineste og dyreste - hed det engang at man var heldig, hvis denne var sikret et par år med den nyeste version af Android.

Selv Googles egne telefoner i Nexus og siden Pixel serien kunne oftest ikke mønstre meget mere end tre år med systemsoftware-opdateringer.

Her gør Fairphone, en lillebitte hollandsk producent af etiske smartphones, de store tech-giganter som Samsung, Google, Nokia og Sony til skamme, ved at tilbyde opdateringer til en syv år gammel model: Fairphone 2.

Modellen som debuterede i 2015 blev i sin tid født med Android 5.0 og har siden udviklet og understøttet telefonen med nye Android-versioner frem til i dag, hvor Android 10 officielt understøttes.

Bag den langvarrige understøttelse er selskabets etos, som sigter efter at gøre smartphones så bæredygtige som muligt, ved blandt andet at gøre den så nem at reparere og vedligeholde som muligt, med modulære og opgraderbare moduler, samt at source etiske materialer og arbejdskraft.

Manglende understøttelse af aldrende hardware bidrager dog til ringere sikkerhed og at brugerne må undvære features. ¨

Med opdateringen får Fairphone 2 brugerne adgang til nye features, såsom indbygget Android Auto, hvilket blandt andet mulighed for at få trådløs spejling af mobil-apps på bilens infotainment-skærm – en mulighed som var ganske utænkelig dengang Fairphone 2 debuterede.

Fairphone 2 fik salgsstart i slutningen af 2015 til en debutpris på 529 euro.

Undertegnede anmeldte telefonen dengang for netmediet Mobilsiden.dk og konkluderede, at den gode samvittighed ikke helt var omkostningsfri i brug.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere