Artikel top billede

Bittelille hollandsk mobilproducent gør tech-kæmperne til skamme: Tilbyder syv år med opdateringer

De store Android-producenter kunne tage ved lære af den hollandske mobilproducent Fairphone.

Når du køber en Android-smartphone – selv en af de fineste og dyreste - hed det engang at man var heldig, hvis denne var sikret et par år med den nyeste version af Android.

Selv Googles egne telefoner i Nexus og siden Pixel serien kunne oftest ikke mønstre meget mere end tre år med systemsoftware-opdateringer.

Her gør Fairphone, en lillebitte hollandsk producent af etiske smartphones, de store tech-giganter som Samsung, Google, Nokia og Sony til skamme, ved at tilbyde opdateringer til en syv år gammel model: Fairphone 2.

Modellen som debuterede i 2015 blev i sin tid født med Android 5.0 og har siden udviklet og understøttet telefonen med nye Android-versioner frem til i dag, hvor Android 10 officielt understøttes.

Bag den langvarrige understøttelse er selskabets etos, som sigter efter at gøre smartphones så bæredygtige som muligt, ved blandt andet at gøre den så nem at reparere og vedligeholde som muligt, med modulære og opgraderbare moduler, samt at source etiske materialer og arbejdskraft.

Manglende understøttelse af aldrende hardware bidrager dog til ringere sikkerhed og at brugerne må undvære features. ¨

Med opdateringen får Fairphone 2 brugerne adgang til nye features, såsom indbygget Android Auto, hvilket blandt andet mulighed for at få trådløs spejling af mobil-apps på bilens infotainment-skærm – en mulighed som var ganske utænkelig dengang Fairphone 2 debuterede.

Fairphone 2 fik salgsstart i slutningen af 2015 til en debutpris på 529 euro.

Undertegnede anmeldte telefonen dengang for netmediet Mobilsiden.dk og konkluderede, at den gode samvittighed ikke helt var omkostningsfri i brug.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?