Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Bøger: Kultister, Nikola Tesla og ældgammel ondskab

Peter Clines’ Threshold-serie blander horror, Cthulhu-myter og science-fiction, og resultatet er både fybt mærkværdigt og overraskende underholdende.

Hovedpersonen i bogen ”14” føler, at han har vundet i lotteriet, da han finder en attraktiv lejlighed i Los Angeles til en rørende lav leje.

Men der er mystiske ting på færde. Køkkenlampen udsender sort lys, uanset hvilken pære han skruer i, og der krabler grønne, syvbenede kakerlakker rundt.

Desuden har bygningen sin helt egen elforsyning og er i sin tid bygget med hjælp fra bl.a. den excentriske opfinder Nikola Tesla.

Som om det ikke var nok, er en af lejlighederne forseglet med enorme hængelåse, og det hele styres af en vicevært, der opfører sig dybt besynderligt. Det lyder alt sammen ret sært, og det er det også.

For 14 er kun første bog ud af foreløbig fire i Peter Clines’ såkaldte Threshold-serie, hvor skiftende hovedpersoner bakser med altædende multidimensionelle væsener og med den dommedagskult, som tilbeder dem.

I de følgende bøger, The Fold, Terminus og Dead Moon, udfoldes universet yderligere. Der er undertiden visse gengangere i persongalleriet, men ellers kan bøgerne fint læses selvstændigt.

Bøgerne i Threshold-serien er en mærkværdig blanding af Cthulhu-horror, sci-fi, fantasy og rummer desuden masser af popkulturelle referencer.

Og så er de – hvilket ikke er helt uvæsentligt – både underholdende og velskrevne. Så giv dem en chance, hvis der er plads til kultister og tentakelmonstre i læseplanen.

Titel: 14, The Fold, Terminus og Dead Moon (Threshold-serien) / Forfatter: Peter Clines
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere