Artikel top billede

Bøger: Kultister, Nikola Tesla og ældgammel ondskab

Peter Clines’ Threshold-serie blander horror, Cthulhu-myter og science-fiction, og resultatet er både fybt mærkværdigt og overraskende underholdende.

Hovedpersonen i bogen ”14” føler, at han har vundet i lotteriet, da han finder en attraktiv lejlighed i Los Angeles til en rørende lav leje.

Men der er mystiske ting på færde. Køkkenlampen udsender sort lys, uanset hvilken pære han skruer i, og der krabler grønne, syvbenede kakerlakker rundt.

Desuden har bygningen sin helt egen elforsyning og er i sin tid bygget med hjælp fra bl.a. den excentriske opfinder Nikola Tesla.

Som om det ikke var nok, er en af lejlighederne forseglet med enorme hængelåse, og det hele styres af en vicevært, der opfører sig dybt besynderligt. Det lyder alt sammen ret sært, og det er det også.

For 14 er kun første bog ud af foreløbig fire i Peter Clines’ såkaldte Threshold-serie, hvor skiftende hovedpersoner bakser med altædende multidimensionelle væsener og med den dommedagskult, som tilbeder dem.

I de følgende bøger, The Fold, Terminus og Dead Moon, udfoldes universet yderligere. Der er undertiden visse gengangere i persongalleriet, men ellers kan bøgerne fint læses selvstændigt.

Bøgerne i Threshold-serien er en mærkværdig blanding af Cthulhu-horror, sci-fi, fantasy og rummer desuden masser af popkulturelle referencer.

Og så er de – hvilket ikke er helt uvæsentligt – både underholdende og velskrevne. Så giv dem en chance, hvis der er plads til kultister og tentakelmonstre i læseplanen.

Titel: 14, The Fold, Terminus og Dead Moon (Threshold-serien) / Forfatter: Peter Clines
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?