Artikel top billede

Først bliver selskabet begrænset i Danmark – nu advarer Tyskland mod russiske Kaspersky

Tysklands myndigheder advarer mod at bruge antivirussoftware fra det russiske selskab Kaspersky.

Myndighederne for cybersikkerhed i Tyskland har I forbindelse med konflikten i Ukraine udsendt en erklæring, hvor der advares mod at bruge Kaspersky og andre russiskejet softwarevirksomheder.

Det skriver BBC.

"En russisk it-producent kan selv udføre offensive operationer, blive tvunget mod sin vilje til at angribe målsystemer eller blive udspioneret som et offer for en cyberoperation uden sin viden eller som et værktøj til angreb mod sine egne kunder," skriver myndigheden i advarslen.

Kaspersky har ifølge mediet udtalt, at advarslen skyldes politiske motiver og ikke baseret på en vurdering af selskabets teknologi.

Ifølge Bloomberg har blandt andet Eintracht Frankfurt indstillet samarbejdet med selskabet.

I Danmark har Aarhus Kommune droppet brugen af Kaspersky, og lang række Kaspersky-produkter fjernet fra SKI's sortiment.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere