Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Norlys-ejere giver grønt lys til salg af tredjedel af fiberforretningen

Der er givet grønt lys fra Norlys' ejere til at gennemføre salget af godt en tredjedel af fiberforretning til hollandske og franske investorer i en af de ‘største handler med et fibernet i Europa.’ Prisen er angiveligt godt otte milliarder kroner.

Norlys ser ud til at gennemføre salget af godt en tredjedel af sin fiberforretning i en kæmpehandel, som ifølge selskabet er en af de ‘største handler med et fibernet i Europa’ nogensinde.

Køberne af 35 procent af fiberforretningen Norlys Tele er den hollandske pensionsfond PGGM og det franske investeringsselskab EDF Invest.

CEO hos Norlys, Niels Duedahl, meddeler via Linkedin, at Norlys i går tirsdag stemte ja til salget.

Et overvældende flertal på 90 procent af Norlys' repræsentantskab stemte ja til handlen, oplyser han.

Norlys repræsentantskab består af knap 700 medlemmer fordelt over det meste af Jylland.

Efter repræsentantskabets godkendelse udestår en formel godkendelse fra Erhvervsstyrelsen efter reglerne om udenlandske investeringer. Den forventes at falde inden for et par måneder, hvorefter handlen vil være en realitet.

Direktør Niels Duedahl har tidligere fortalt, at pengene kan styrke Norlys' udvikling markant.

Selskabet har blandt andet planer om at købe en af Danmarks store mobiloperatører, som tæller Telia, 3, TDC Mobil og Telenor.

"Vi kommer helt klart til fortsat at gå efter den mobilposition, som vi i lang tid har ønsket at have, og det har vi også kapitalstrukturen til nu," siger Niels Duedahl til avisen.

Norlys er en sammenlægning af de tidligere tele- og energiselskaber SE og Eniig, der fusionerede i 2019.

Sidenhen har selskabet arbejdet på at omstrukturere sig selv, og tidligere har Norlys meddelt, at man blandt andet vil opsætte 300.000 nye ladestandere fordelt over hele landet.

Norlys er et andelsselskab. Det betyder, at koncernen er ejet af omkring 700.000 andelshavere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere