Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Norlys-ejere giver grønt lys til salg af tredjedel af fiberforretningen

Der er givet grønt lys fra Norlys' ejere til at gennemføre salget af godt en tredjedel af fiberforretning til hollandske og franske investorer i en af de ‘største handler med et fibernet i Europa.’ Prisen er angiveligt godt otte milliarder kroner.

Norlys ser ud til at gennemføre salget af godt en tredjedel af sin fiberforretning i en kæmpehandel, som ifølge selskabet er en af de ‘største handler med et fibernet i Europa’ nogensinde.

Køberne af 35 procent af fiberforretningen Norlys Tele er den hollandske pensionsfond PGGM og det franske investeringsselskab EDF Invest.

CEO hos Norlys, Niels Duedahl, meddeler via Linkedin, at Norlys i går tirsdag stemte ja til salget.

Et overvældende flertal på 90 procent af Norlys' repræsentantskab stemte ja til handlen, oplyser han.

Norlys repræsentantskab består af knap 700 medlemmer fordelt over det meste af Jylland.

Efter repræsentantskabets godkendelse udestår en formel godkendelse fra Erhvervsstyrelsen efter reglerne om udenlandske investeringer. Den forventes at falde inden for et par måneder, hvorefter handlen vil være en realitet.

Direktør Niels Duedahl har tidligere fortalt, at pengene kan styrke Norlys' udvikling markant.

Selskabet har blandt andet planer om at købe en af Danmarks store mobiloperatører, som tæller Telia, 3, TDC Mobil og Telenor.

"Vi kommer helt klart til fortsat at gå efter den mobilposition, som vi i lang tid har ønsket at have, og det har vi også kapitalstrukturen til nu," siger Niels Duedahl til avisen.

Norlys er en sammenlægning af de tidligere tele- og energiselskaber SE og Eniig, der fusionerede i 2019.

Sidenhen har selskabet arbejdet på at omstrukturere sig selv, og tidligere har Norlys meddelt, at man blandt andet vil opsætte 300.000 nye ladestandere fordelt over hele landet.

Norlys er et andelsselskab. Det betyder, at koncernen er ejet af omkring 700.000 andelshavere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere